Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OPEC+ vergadering geschorst vanwege impasse

OPEC+ vergadering geschorst vanwege impasse
Beeld: OPEC

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC+ vergadering over een mogelijke versoepeling van de productieverlagingen is geschorst vanwege een impasse en wordt maandag hervat. Dit meldden diverse media vrijdag laat.

De bijeenkomst werd eerder deze week al twee keer uitgesteld nadat er een geschil was ontstaan over plannen om de productiebeperkingen tot het einde van het jaar verder te versoepelen.

Beleggers rekenden erop dat de groep akkoord zou gaan met een door Saoedi-Arabië en Rusland gesteund plan om de eerder overeengekomen productiebeperkingen verder te versoepelen door de productie van augustus tot en met december iedere maand met 400.000 vaten ruwe olie per dag te laten stijgen, waardoor er gedurende de rest van 2021 nog eens 2 miljoen vaten ruwe olie per dag op de markt zouden bijkomen.

Een bezwaar van de Verenigde Arabische Emiraten zorgde echter voor vertraging. Volgens berichten pleitte de Verenigde Arabische Emiraten ervoor om het door het kartel vastgestelde productie-referentieniveau, gebruikt om de omvang van de productiebeperkingen per land te bepalen, op te heffen, waardoor het land zijn productie verder zou kunnen opvoeren.

Een augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 0,1 procent, ofwel 0,07 dollar, lager op 75,16 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links