Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Tesla levert meer exemplaren af

Update: Tesla levert meer exemplaren af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2021 ruim 201.000 auto's afgeleverd. Dit meldde de fabrikant van elektrische auto's vrijdagmiddag.

Er werden 201.250 auto's afgeleverd, waarvan 199.360 van de modellen 3 en Y en 1.890 van de modellen S en X. Er werden door Tesla 206.421 auto's geproduceerd, "ondanks de problemen in de aanvoerketen en logistieke uitdagingen", benadrukte de fabrikant.

Analisten hadden vooraf gerekend op 207.000 afgeleverde exemplaren.

In het eerste kwartaal leverde Tesla circa 185.000 auto's af. Heel 2020 was goed voor net geen half miljoen exemplaren.

De fabrikant merkte op dat de definitieve cijfers over het tweede kwartaal nog een afwijking van meer dan een half procent kunnen opleveren. 

Financiële details verstrekte Tesla vandaag niet.

Het aandeel Tesla lijkt vrijdag iets lager te openen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 juli 2021 15:08
  Ik keek vandaag voor de deur ff bij een model X naar binnen, het dashbord zag eruit als een soort van slaapkamer meubelstuk, gladde stukken plastic in neutrale tinten, alles is dus gericht op het touchscreen scherm.

  Het vergt een andere mindset, maar overall toch teveel geld voor te weinig auto.

  Richard Brandson wordt dus ruimte tourist 001 begrijp ik uit het filmpje, Musk and Bessos achterlatend in twijfel en onzekerheid, maar! iedereen kan de ruimte in, het is juist de kunst om ook weer heel terug te keren op deze aardkloot, volgende week weten we het.

  een compleet nieuwe niche voor mensen met te veel geld(en daar zijn er heel veel van op deze aardkloot!)

  Onderzoeken wijzen echter wel uit dat vervuiling/uitstoot net boven de dampkring 1000X meer schadelijk is dan vervuiling onder de dampkring, als dit speeltje uit de hand loopt kan het over 40 jaar definitief klaar zijn: na mij de zondvloed!
 2. Hugo44 2 juli 2021 16:35
  Prima prestatie van Tesla! Welke analisten hadden eigenlijk op 207000 ex. gerekend?? De analisten die ik volg, die ook echt verstand hebben van Tesla, zaten op zo'n 200.000, dus precies goed!! Het houdt maar niet op met de negatieve houding jegens Tesla. Elke botsing en brand komt uitgebreid in het nieuws, een 'recall' die bestaat uit een kleine software-update eveneens. Tegelijkertijd heeft Tesla de hoogste klanttevredenheid, dus dan speelt er misschien wat anders, jaloezie, onbekendheid (zie de eerste reaktie), en regelrechte tegenwerking, want de belangen zijn natuurlijk groot; zowel de auto-industrie (die Tesla niet kan bijbenen en nog veel verliezen zal moeten nemen) als de olie-industrie (die een flinke hap uit de omzet gaat verliezen aan elektrische auto's) zijn niet gebaat bij positieve berichten over Tesla. Maar het is niet te stoppen, want elektrische auto's (en vooral Tesla's) zijn veel simpeler en betrouwbaarder en vooral veel goedkoper in gebruik. En nog beter voor het milieu ook!! Tesla gaat nog met een kleiner model komen en dan is het voor veel bekende autofabrikanten einde verhaal. Ook elektrische vrachtauto's van Tesla komen er aan. Tesla verdient al wat geld met elektrische auto's en de andere merken niet. Schaalgrootte gaat Tesla een steeds grotere voorsprong geven. Dan heb ik het nog niet over allerlei andere ontwikkelingen waar Tesla mee zal komen, zoals energielevering en het zuiniger maken van huizen. Tesla gaat met afstand het grootste bedrijf ter wereld worden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

192,220 23 mrt
+1,070 +0,56%
Premium

Tesla voert productie knap op

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links