Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Mediobanca zet Aegon op kooplijst

Beursblik: Mediobanca zet Aegon op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Mediobanca heeft het advies voor Aegon verhoogd van Neutraal naar Outperform en het koersdoel ging van 4,30 naar 4,50 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Robin van den Broek.

"Het nieuwe management probeert Aegon saai en voorspelbaar te maken", aldus de analist. "Saai is het nieuwe sexy en we begrijpen dus dat dit waarde kan creëren", voegt Van den Broek toe.

Overigens is de analist ook te spreken over de andere Nederlandse verzekeraars. Van den Broek had al koopaanbevelingen voor ASR en NN met koersdoelen van respectievelijk 45,00 en 50,00 euro.

Volgens Mediobanca zal Aegon in 2023 een rendement op de vrije kasstroom genereren van 14 procent. En er is volgens Van den Broek zelfs zicht op meer, aangezien het waarschijnlijk is dat de diverse bedrijfsonderdelen hogere dividenden kunnen betalen aan de groep nadat de transformatie grotendeels afgerond is. Daarmee troeft Aegon ASR en NN af, "dat valt niet te negeren".

Daarnaast vertoont de koers van Aegon nog altijd een sterke correlatie met de Amerikaanse tienjaarsrente, "wat fundamenteel niet heel logisch meer is". In de ogen van Van den Broek creëert de dalende rente daarom een mooi instapmoment voor Aegon.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 93% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. 8ball 29 juni 2021 13:36
    eindelijk een analist die snapt dat de vermeende afhankelijkheid van de amerikaanse 10-jaars rente veel te kort door de bocht is, dit itt tot de iex commentatoren die dit braaf elke keer blijven aanhalen als de koers weer eens naar beneden gaat, het echte probleem is dat aegon een luie ambtenarenclub is geworden met nul drive om aandeelhouderswaarde te genereren, alle hoop is op Lard Friese gevestigd, hij moet die tent opstoken en scherper maken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,174 24 sep
+0,082 +2,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links