Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: overname Metlife kan marktpositie NN verbeteren

Beursblik: overname Metlife kan marktpositie NN verbeteren
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) De overname van de Europese activiteiten van MetLife kan de marktpositie van NN Group in Polen en Griekenland verbeteren, terwijl de solvabiliteitsratio met 5 procentpunten slechts marginaal zal teruglopen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag.

NN Group heeft een bod uitgebracht op een deel van de Europese activiteiten van MetLife, zo maakte de Nederlandse verzekeraar zondagavond bekend nadat er eerder dit weekend al geruchten waren dat NN op delen van Metlife uit was.

Financiële details deelde NN zondagavond niet. Volgens persbureau Bloomberg zou met de overname 740 miljoen dollar gemoeid zijn.

Deze prijs zou volgens Morgan Stanley overeenkomen met 1,5 keer het eigen vermogen van de Griekse en Poolse divisies. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat de overname een "betekenisvolle verbetering" kan opleveren voor de marktposities van NN in Polen en Griekenland.

De solvabiliteit kan wel met 5 procentpunten teruglopen, als de deal volledig met eigen middelen wordt gefinancierd. De overname kan mogelijk ook leiden tot een minder omvangrijk inkoopprogramma van eigen aandelen. Morgan Stanley mikte op een inkoopprogramma van 250 miljoen euro.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op NN Group met een koersdoel van 40,70 euro.

Het aandeel NN Group noteerde maandag licht lager op 40,32 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 drooglegging 28 juni 2021 16:42
  De huidige koers impliceert dat de aandeelhouder er helemaal niets van vind, ze gaan ervan uit dat het nooit doorgang zal vinden, Polen en Griekenland zijn probleemlanden, dat Amerikaanse Metlive is echt niet op het achterhoofd gevallen.

  De voormalige nn CEO(thans Aegon) zal er waarschijnlijk hard om lachen, DNB gaat ingrijpen, de nn CEO is abuis, zijn maatschappelijke radar is buiten gebruik/kapot.
 2. Voob 28 juni 2021 17:32
  NN Group lijkt overnamekandidaten enkel te zoeken in landen waar ze reeds actief zijn. Redenatie voor mij zou zijn: marktpositie en naamsbekendheid vergroten, efficiency voordelen en een markt die ze reeds kennen.

  Eerdere overname voorbeelden: Delta Lloyd (NL), Vivat Schade (NL), Aegon activiteiten in CZ/SK.
  Voorbeelden waarbij NN als overnamekandidaat werd genoemd in de laatste jaren, maar iemand anders met de buit er van door ging: Caser Seguros (ES), Aegon Centraal Europa activiteiten, Aviva Poland

  Derde poging om in Polen het marktaandeel te vergroten. Ik sta er positief tegenover als het dit keer wel lukt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

44,880 16:12
-0,080 -0,18%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links