Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op winst

Wall Street op winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond hoger nadat twee leden van de Federal Reserve beleggers geruststelden dat de rente laag blijft, voorlopig althans.

De S&P 500 index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq stond 0,7 procent hoger.

Dinsdag zei Fed-voorzitter Jerome Powell in een verklaring dat de inflatie weer zal dalen als tijdelijke aanvoerproblemen worden opgelost.
Volgens Powell zal de banengroei in de komende maanden aantrekken en de inflatiedruk juist afnemen. De Federal Reserve wil de Amerikaanse economie zo lang mogelijk blijven ondersteunen totdat het herstel volledig achter de rug is. Vaccineren is daarbij essentieel, aldus Powell.

Maandag zei John Williams van de New York Fed al dat de werkgelegenheid nog lang niet op het beoogde niveau zit, en dat de centrale bank de rente daarom voorlopig nog laag houdt.

Vorige week gingen de aandelenmarkten onderuit toen de Fed aangaf dat de kans op renteverhogingen in 2022 groter is dan eerder werd gedacht. 

"Williams en Powell sloegen een geruststellende toon aan", stelde Dennis DeBusschere van Evercore.

De Japanse beurs Nikkei, die maandag nog onderuitging met ruim 3 procent, herstelde dinsdag nagenoeg geheel met een winst van 3,1 procent. De Bank of Japan besloot voor honderden miljarden aan beursgenoteerde fondsen te kopen en dat herstelde het vertrouwen.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 72,75 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,4 procent goedkoper werd op 73,90 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1936. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1897 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1918 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Hype-aandeel GameStop steeg 5,5 procent nadat het bedrijf liet weten 1,1 miljard dollar te hebben opgehaald met een aandelenuitgifte. Het aandeel verloor maandag nog 6 procent.

Crowdstrike won ruim 7 procent na een koopadvies van Stifel.

Splunk steeg 9 procent. Het bedrijf meldde een investering van 1 miljard dollar in convertibele aandelen door private equity-huis Silver Lake.

Plug Power meldde een verlies van 0,12 dollar per aandeel, wat licht tegenviel, maar de omzet was juist iets hoger dan verwacht. Het aandeel klom 12 procent.

De Europese Commissie is een formeel onderzoek naar Google gestart, omdat de Amerikaanse internetreus mogelijk de concurrentie heeft verstoord en mededingingsregels overtreden. Google-moederbedrijf Alphabet stond nauwelijks veranderd.

Exxon Mobil is van plan om het personeelsbestand op zijn Amerikaanse kantoren met 5 tot 10 procent per jaar terug te brengen in de komende drie tot vijf jaar, zo schreef persbureau Bloomberg dinsdag. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links