Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Fed-bestuurder John Williams onduidelijk over taperen

Fed-bestuurder John Williams onduidelijk over taperen

(ABM FN-Dow Jones) John Williams van de New York Fed heeft dinsdag geen duidelijkheid gegeven over een mogelijk tijdspad van de Federal Reserve om het monetaire beleid te gaan verkrappen.

Williams, die stemrecht heeft in het beleidscomité van de Fed, zei in een interview met Bloomberg dat het afhangt van inkomende economische data wanneer de Amerikaanse centrale bank begint met het afbouwen van zijn stimuleringsmaatregelen ter waarde van 120 miljard dollar per maand.

"De timing hangt af van hoe de economie zich ontwikkelt", zei Williams op de vraag of ‘taperen’ mogelijk al in het vierde kwartaal begint. Volgens hem zijn er nog altijd grote onzekerheden rond de economische outlook.

Uit de dot plot van de Fed bleek vorige week dat de eerste renteverhogingen in 2023 kunnen worden verwacht. Algemeen wordt aangenomen dat de centrale bank voor die tijd al begint met het terugschroeven van de maandelijkse obligatie-opkopen.

De voorzitter van de Dallas Fed, Rob Kaplan, zei maandag dat hij liever vroeger dan later wil beginnen met taperen en zijn collega van de St. Louis Fed James Bullard zei dat het in gang zetten van taperen tijd kost. Bullard gaf vorige week al aan dat wat hem betreft de rente volgend jaar al omhoog kan.

Williams wilde dinsdag niet zeggen wanneer hij een eerste renteverhoging verwacht, maar benadrukte wel dat dit nog enige tijd weg is.

Voorzitter Jerome Powell zal dinsdag vermoedelijk eenzelfde geluid laten horen wanneer hij in het Huis van Afgevaardigden tekst en uitleg geeft over het coronabeleid van de Fed. Een verklaring die hij zal voorlezen in het Huis werd maandag al vrijgegeven maar bevatte geen nieuwe inzichten ten opzichte van zijn commentaar bij het rentebesluit van vorige week.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 22 juni 2021 17:51
  "De timing hangt af van hoe de economie zich ontwikkelt", zei Williams op de vraag of ‘taperen’ mogelijk al in het vierde kwartaal begint.
  --------------------------

  Timing is everything!

  Afgaande op gidsland Japan kunnen echter we nog wel wat jaren voort op deze doodlopende weg, dus no worries ;-)
 2. forum rang 7 suske wiet 22 juni 2021 18:39
  quote:

  Charlemagne schreef op 22 juni 2021 17:58:


  als ze de rente gaan verhogen gaat de hele wereld failliet met een schuld van 247.000 miljard $ ( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) - de rente gaat n o o i t meer noemenswaardig omhoog en geld wordt waardeloos.....helaas... ze hebben zichzelf in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd...

  Ik heb daar een andere mening over .
  Ze moesten iets doen .
  Covid gaat de wereld meer veranderen dan we denken .
  Het klimaat is zich iedereen van bewust .
  Koken kost geld .
  De rente op nul houden en uiteindelijk vind het geld zijn weg wat ze willen .
  De begroting tekorten kan men milderen door de rente laag te houden .
  Vroeger was dit ondenkbaar .
  Hopelijk blijft het gezond verstand om samen te werken een beetje overeind .
  Denk dat ze de computer programma's uitgeschakeld hebben .
  Normaal moest er al een correctie plaats gevonden hebben .
  Rare wereld
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links