Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ordina belooft groeiversnelling

Ordina belooft groeiversnelling
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) Ordina mikt de komende jaren op een groeiversnelling en wil richting 2026 per jaar een omzetgroei realiseren van 5 tot 8 procent. Dit maakte het IT-bedrijf dinsdag bekend in aanloop naar zijn beleggersdag.

Ordina wil verder richting 2026 75 procent van zijn omzet uit zijn vijf businesspropositie halen: High performance teams, Intelligente datagedreven organisaties, Digitale acceleratie, Business platforms en Security & privacy.

De EBITDA-marge is voor de middellange termijn gericht op 12 tot 14 procent met handhaving van het huidige dividendbeleid.

Het bedrijf stelde verder dat het op koers ligt om zijn doelstellingen voor 2022 te halen. Ordina mikt op een omzet uit businessproposities van 37 procent ten opzichte van 32 procent in de eerste helft van 2019.

Ordina boekte in 2020 een omzet van 369 miljoen euro, een afname van krap een procent, met een EBITDA-marge van 12,6 procent. Het dividendbeleid ligt op een pay-out ratio van 60 procent, maar over 2020 werd deze eenmalig verhoogd naar 100 procent.

Ordina wil de groei realiseren "vanuit een solide basis en gerichte acquisities." Het bedrijf noemde de vooruitzichten goed.

Het aandeel Ordina sloot maandag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 3,77 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ordina 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ordina

3,450 24 sep
-0,010 -0,29%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links