Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Fed-voorzitter bagatelliseert veranderde dot plot

Beursblik: Fed-voorzitter bagatelliseert veranderde dot plot
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Fed-voorzitter Jerome Powell bagatelliseert veranderde dotplot tijdens persconferentie met de opmerking dat deze met een korreltje zout genomen moeten worden, maar dit bleek niet overtuigend genoeg, aangezien de dollar zijn winst wist vast te houden. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe in reactie op de persconferentie van Fed-voorzitter Powell volgend op het rentebesluit.

De EURUSD bleef vlak boven de 1,20 hangen terwijl de verliezen in opkomende markten valuta’s nog groter waren.

"Powell’s commentaar - of eigenlijk gebrek aan commentaar - over het afbouwen van het opkoopprogramma kon de markten ook niet bekoren. Hoewel de voorzitter zei dat er wat progressie bereikt is in de data sinds april, kon dit nog niet 'substantieel' worden genoemd - een woord dat in de huidige en meest recente persverklaring bestempeld werd als onmisbaar om het opkoopprogramma af te bouwen", zei Sammani.

"Onze verwachting blijft dat de Fed het afbouwen van het opkoopprogramma rond het Jackson Hole symposium in augustus of de Fed vergadering in september officieel zal aankondigen. De voorzichtige aanpak van Powell versterkt deze visie", aldus de analiste.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links