Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs licht hoger gesloten

Olieprijs licht hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald/gestegen.

Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 11 juni zijn gedaald met 7,4 miljoen vaten tot 466,7 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden stegen met 2,0 miljoen vaten tot 243,0 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel liepen met 1,0 miljoen vaten af tot 136,2 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 91,3 naar 92,6 procent.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat al een daling van de ruwe olievoorraden in de VS van 8,5 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met bijna 2,9 miljoen vaten stegen en de distillaatvoorraden met bijna 2 miljoen vaten toenamen.

"Ruwe olie heeft de laatste tijd een absolute opwaartse uitbarsting gehad en stormde naar een reeks hoogtepunten nadat de API-data een enorme daling van de Amerikaanse voorraden lieten zien, wat de hoop voedde dat het opgeslagen aanbod snel zal worden geabsorbeerd", zei analist Marios Hadjikyriacos van XM.

Tegelijkertijd vervagen de verwachtingen voor een overeenkomst die ertoe zou leiden dat Iran zich weer aan het nucleaire verdrag van 2015 zal houden en dat de VS zich weer bij de overeenkomst zouden aansluiten, door de sancties tegen Teheran op te heffen, voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van Iran aan het einde van de week.

"Hoewel diplomaten optimistisch blijven dat een deal binnen handbereik is, lijkt de markt te hebben geconcludeerd dat het tijdvenster om een akkoord te bereiken als i afgesloten", zei Hadjikyriacos.

Een julifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,04 procent, ofwel 0,03 dollar, hoger op 72,15 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links