Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bijna 176 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Bijna 176 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels circa 175,9 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt maandag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Vandaag lag het totaal aantal besmettingen in India op bijna 29,5 miljoen. Het aantal sterfgevallen steeg naar meer dan 370.000.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag bijna 33,5 miljoen. Het aantal sterfgevallen nadert de 600.000.

Brazilië blijft het derde land wereldwijd qua besmettingen, met nu ruim 17,4 miljoen gevallen en meer dan 487.000 overledenen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met een aantal van 5,8 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt bijna 4,6 miljoen gevallen. Italië zit op ruim 4,2 miljoen besmettingen en Duitsland en Spanje op ruim 3,7 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.700.260, van 1.699.213 een dag eerder. In België kwam het aantal gevallen vandaag uit op 1.076.338, tegen 1.075.765 gisteren.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronogevallen meldde, zijn nu 103.380 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er zondag 103.357.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels 3,8 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 2,34 miljard mensen zijn inmiddels gevaccineerd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Peak 14 juni 2021 15:57
    176 miljoen mensen met een snotneus. Die komen te overlijden met corona in plaats van door corona zoals de media ons willen laten geloven. So what!? Dat zijn mensen die anders door normale griep (waar is die nou gebleven?) waren komen te overlijden, omdat ze 80+ zijn, meer dan 300 pond wegen of bestaande ziektes hebben waar ze helaas niets aan kunnen doen.
    Waar het hier om gaat is dat overheden veel en veeeel teveel geld hebben geschapen dat middels lage rente in bubbels verdwijnt. Daar willen ze vanaf alsmede zieltogende bedrijven die ook een bedreiging zijn voor banken. Dus corona wordt van stal gehaald en geld wordt gewoon in het handje gegeven. Verbras maar mensen, de fik erin..
    Nu een kritische massa niet meer in corona gelooft wordt t pas echt een dolle boel. De overheid moet de bevolkingen in de klem houden en geld laten verbranden dus nu mag u zich verheugen op de normale griepgolf in de herst waar niemand meer immuniteit voor heeft door de absurde maatregelen en als dat niet genoeg is gaat de frisse geest van B Gates onze gewassen wel even ziekmaken. Met frisse geest bedoel ik dat hij een goede vriend was van Epstein, maar dat terzijde. Onze Billy heeft namelijk tassenvol patenten op resistente gewassen. Volgende verdienmodel voor hem van start en de politici hebben weer een ultiem machtmiddel in handen; angst voor voedseltekorten. Zo kunnen ze weer blijven zitten en nergens verantwoording voor nemen. En ach, die ene sukkel politicus die het wel goed voorheeft met de bevolking die wordt wel even de nek omgedraaid (arme Omtzigt, prima
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links