Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel PostNL

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 3,60 euro naar 4,20 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analisten van de zakenbank benadrukten dat de marktomstandigheden op korte termijn sterk blijven, dankzij de coronacrisis die zowel de pakketbezorging- als de briefbezorging een duw in de rug geeft. Met name alle uitnodigingen voor de coronavaccinaties, die nog maanden verstuurd worden, stuwen de briefpostvolumes. 

In de tweede helft van dit jaar zullen dit soort effecten echter afzwakken, maar Berenberg voorziet geen grote veranderingen in het bedrijfsresultaat optreden. Daarbij rekent analist Conor Dwyer erop dat de eerste effecten van de nieuwe digitale strategie zichtbaar zullen worden.

Het aandeel PostNL sloot donderdag ruim 1 procent hoger op 4,62 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 96% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MD2018 11 juni 2021 09:15
  Berenberg... als je de koersdoelen van AH en PostNL ziet dan lijkt het wel alsof ze bearish zijn. En echt ik verwacht dat daar wel slimme koppen zitten maar dit soort koersdoelen slaat echt nergens op. AH heeft heel veel potentie alleen al door BOL. Voor beide het koersdoel verhoogd maar nog steeds onder huidige koers....

  PostNL minimaal 5.50 waard en Ahold minimaal 30!
 2. [verwijderd] 11 juni 2021 09:34
  quote:

  MD2018 schreef op 11 juni 2021 09:15:


  Berenberg... als je de koersdoelen van AH en PostNL ziet dan lijkt het wel alsof ze bearish zijn. En echt ik verwacht dat daar wel slimme koppen zitten maar dit soort koersdoelen slaat echt nergens op. AH heeft heel veel potentie alleen al door BOL. Voor beide het koersdoel verhoogd maar nog steeds onder huidige koers....

  PostNL minimaal 5.50 waard en Ahold minimaal 30!  De beren zitten in kamp Bpost. Die noemen ze sector favoriet......
 3. forum rang 4 No-nonsense 11 juni 2021 09:44
  quote:

  TurboKing schreef op 11 juni 2021 09:09:


  10 miljoen brieven? 11 miiljoen? Alsof de rivm voor dergelijke aantallen geen kortingen zal bedingen.

  Duidelijk geen verstand van zaken. Niet zo maar wat roeptoeteren over iets waar je de ballen verstand van hebt.
  Twee prikjes pp dus minimaal 22 miljoen volgens jouw telling. Maar het worden er zeker 4 miljoen meer. Dubbel tarief want boven de 20 gram, dus 1,92 per brief. Het RIVM verstuurt de brieven niet, maar de GGD. De GGD heeft wel iets anders te doen dan onderhandelen over 10% korting op het tarief, dus die betalen het volle pond. De GGD is niet ingericht (heeft geen mensen) om over dit soort zaken te onderhandelen, bovendien interesseert het helemaal niemand dat ze een paar miljoen kunnen besparen bij al die miljarden die extra uitgegeven worden. 100 miljoen voor onbruikbare mondkapjes bijvoorbeeld. Verder zijn de omzetten van de pakketdivisie nog nauwelijks gedaald ondanks de winkelopenstelling. Wie zit er nu te wachten op het in winkels rondlopen met een stinkend muilkorfje. Mensen blijven liever online shoppen. Goedkoper en makkelijker en geen ongezonde schimmels en bacteriën inademen. Kortom de winst van PostNL gaat door het dak dit jaar. In het eerste kwartaal al 130 van de geprognotiseerde 250 miljoen binnen. Daar komt dit kwartaal nog eens zeker 75-90 miljoen bij. 3e kwartaal iets minder, Zeg 45 en het 4e kwartaal is het weer feest (black friday, sinterklaas, kerst). Dus nog 100 miljoen erbij. Kom ik uit op minimaal 350 miljoen. Zal wel iets afgeroomd worden door wat reservepotjes te vullen, maar dan nog worden de cijfers fantastisch.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

3,908 26 nov
+3,908 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links