Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hunter Douglas sluit hoger bod uit

Hunter Douglas sluit hoger bod uit
Beeld: Hunter Douglas

(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft een hoger bod op het bedrijf door Ralph Sonnenberg uitgesloten en is niet zeker of de overname zal slagen. Dit maakte het bedrijf maandagavond bekend. 

Hunter Douglas reageerde hiermee op speculatie in de media dat Sonnenberg namens Bergson Beheer de biedprijs van 82 euro per aandeel zou kunnen verhogen en dat de bieder onvoldoende aandelen zou houden om een uitkoopprocedure te starten. 

Volgens het Nederlands recht mag het bod niet worden verhoogd tot één jaar na het uitbrengen ervan, nu het bod gestand is gedaan. "De speculatie inzake een mogelijke verhoging van de biedprijs is daarom ongegrond", aldus Hunter Douglas.

Sonnenberg houdt volgens Hunter Douglas voldoende aandelen om een uitkoopprocedure te starten in Curaçao. "Zoals [eerder] aangekondigd, is het op dit moment onzeker of de bieder een
uitkoopprocedure zal starten na afloop van de na-aanmeldingstermijn", aldus het bedrijf. 

Onder meer aandeelhouder Add Value Fund is niet tevreden met het overnamebod en liet eerder weten de stukken die het fonds heeft niet aan te melden. 

"Deze bieding reflecteert geenszins de werkelijke waarde", aldus fondsmanagers Willem Burgers en Hilco Wiersma in mei. Zij schatten de werkelijke waarde op minimaal 175 euro per aandeel.

Het Add Value Fund, dat sinds 2009 aandeelhouder is, heeft een belang van 0,6 procent in Hunter Douglas.

Het aandeel Hunter Douglas sloot maandag op 83,80 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hunter Douglas 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. TX23 8 juni 2021 09:18
    De spelletjes van Sonnenberg volgen de eerdere games: weinig respect voor de minderheidsaandeelhouders en proberen zoveel mogelijk aandelen in te kopen voor een extreem lage prijs ten koste van de minderheidsaandeelhouders.

    Een lage prijs bieden mag uiteraard en met een gezonde handelsgeest is niets mis, maar de manier waarop het door de jaren heen gebeurt is weinig elegant. (dividenden overslaan, veel bijzondere lasten nemen net voor uitbrengen bieding zodat de cijfers optisch minder goed lijken te zijn, bod in Covid periode wanneer cijfers wat minder zijn, fairness opinie op laten stellen door een niet neutrale bank etc ).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Hunter Douglas

174,400 17:35
+0,200 +0,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links