Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

VDL lanceert bod op Neways

VDL lanceert bod op Neways
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) VDL Groep heeft een openbaar bod op Neways aangekondigd van 13,00 euro per aandeel. Dit maakte VDL vrijdagochtend bekend.

"VDL is vastbesloten om voorwaarts te gaan met het verder ontwikkelen van zijn competenties op het gebied van mechanica, elektronica en software; een combinatie met Neways is hierbij voor alle betrokkenen de beste optie", aldus het familiebedrijf.

Van de aandeelhouders buiten VDL heeft de meerderheid zich reeds bereid verklaard om hun aandelen aan te bieden voor de biedprijs, aldus het bedrijf. Samen met VDL hebben zij circa 70 procent van de aandelen Neways in handen.

Een week geleden werden eerdere gesprekken over een overname juist beëindigd. VDL deed in april dit jaar een bod van 12,50 euro per aandeel, maar Neways oordeelde dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van het bedrijf reflecteert. VDL zei vorige week al het bod te hebben verhoogd van 13,00 euro alvorens de gesprekken tussen beide partijen werden beëindigd.

Door het bod van 13,00 euro openbaar te maken, hoopt VDL opnieuw het gesprek aan te gaan. Het nieuwe bod vertegenwoordigt een premie van 19,3 procent ten opzichte van de slotkoers op 29 april, toen er een eerste overnamevoorstel werd gedaan. 

Gestanddoening van het VDL-bod zal niet onderhevig zijn aan een minimum aanmeldingspercentage. Dit betekent dat VDL het bod gestand doet bij ieder aanmeldingspercentage. "Echter, onze doelstelling blijft onverkort om alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Neways te verwerven."

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Neways Electronics 14,550 30 jul
+0,100
+0,69%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links