Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Avantium krijgt subsidie voor broeikasgasverminderende technologie

Avantium krijgt subsidie voor broeikasgasverminderende technologie
Beeld: Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Avantium ontvangt 1,78 miljoen euro subsidie voor technologieën waardoor de industrie minder broeikasgassen uitstoot, onder meer voor zijn Volta-technologie om koolstofdioxide om te zetten in bruikbare stoffen. Dat maakte de ontwikkelaar donderdag bekend.

Het bedrag wordt uitbetaald in vier tranches over een periode van vier jaar, voor deelname aan diverse programma's voor elektrochemische processen die de broeikasuitstoot verminderen.

"De drie subsidieprogramma's vormen een belangrijk stap op weg naar de commercialisering van CO2-negatieve ingrediënten en materialen", zei teamleider Erica Ording van Avantiums Volta-team.

De Volta-technologie is een elektrokatalytisch platform dat CO2 omzet in bruikbare producten zoals mierenzuur, glyoxylzuur, glycolzuur en brandstoffen. De zuren zijn bruikbaar in de cosmetica-industrie. De gebruikte CO2 zou anders in de atmosfeer vrijkomen.

Ook werkt Avantium aan de ontwikkeling van polymeren, een grondstof voor plastic, uit CO2, in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Avantium

3,065 16:37
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links