Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-bestuurder Evans tempert inflatievrees

Fed-bestuurder Evans tempert inflatievrees
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De vrees dat inflatie in een onbeheersbare spiraal terechtkomt, is misplaatst en de Amerikaanse centrale bank hoeft zijn monetaire beleid op dit moment nog niet af te zwakken. Dat zei voorzitter Charles Evans van de Federal Reserve Bank of Chicago dinsdag tijdens een virtuele bijeenkomst georganiseerd door de Bank of Japan.

"De recente stijging van de inflatie lijkt geen voorloper te zijn van een beweging die doorzet naar onwenselijk hoge inflatieniveaus", aldus Evans in een toespraak.

"Ik heb nog niets gezien dat mij overtuigt om mij volledige steun voor onze accommoderende houding voor het monetaire beleid of onze vooruitwijzingen over het toekomstig beleidspad te wijzigen", aldus de beleidsmaker.

Evans heeft een stem in de Federal Open Market Committee, de Fed-commissie die de rentebesluiten neemt.

Evans zei dat een van de cruciale factoren voor inflatie is wat het publiek en de markten geloven dat de prijsdruk in de toekomst zal doen. Op dat front vertellen de inflatieverwachtingen geen angstaanjagend verhaal. "Zelfs met de stijgingen van de afgelopen weken is de inflatiecompensatie die is ingeprijsd in Treasury's over een horizon van vijf tot tien jaar slechts terug op het niveau van 2013 en dat zijn zeker geen niveaus die erop wijzen dat de inflatie in een onbeheersbare spiraal zit", aldus Evans. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eric519 25 mei 2021 18:23
    Allemaal lariekoek van die FED. Er zijn steeds meer dollars en Euro's in omloop dus inflatie dus ook rentesstijgingen voor bedrijven die almaar bij moeten lenen in de hoop aan hun toekomstihge euforische verwachtingen te kunnen voldoen ! Huizenprijzen worden almaar duurder door geldontwaarding , dus er zal ook steeds meer geleend moeten worden tegen hogere rentes. Zolang de beurzen gigantisch omhoog gaan , leen ik ook niks uit aan particulieren tegen veels te lage rentes. Hoe simpel kan het zijn !
  2. Henny92 25 mei 2021 21:32
    quote:

    witte Tonnie schreef op 25 mei 2021 17:01:

    Wat hoor je vaak van van de FED de laatste tijd! Er gaat bijna geen dag voorbij of ze zeggen er wat over. Is doorgaans een slecht teken als iets vaak wordt ontkend.
    Precies! Kijk maar naar de huizenprijzen, de benzineprijs, grondstoffen, boodschappen. Er is al inflatie! Alleen willen we het niet weten en ontkennen we het, totdat er geen ontkomen meer aan is. Een beetje terug naar normale rentestanden en de paniek slaat toe. Dat is ook overdreven, noem het beursinflatie....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links