Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: eBay groeiaanjager Adyen

Beursblik: eBay groeiaanjager Adyen
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) eBay zal in de eerste helft van dit jaar een zeer significante groeiaanjager zijn voor Adyen, waardoor het Nederlandse betaalbedrijf gemakkelijker de verwachtingen kan overtreffen. Dit oordeelden analisten van JPMorgan Cazenove vrijdag.

Alleen eBay zal er volgens de analisten al voor zorgen dat de verwerkte volumes bij Adyen met 16 procent op jaarbasis kunnen stijgen in de eerste helft van dit jaar. Als het Adyen in de eerste helft van dit jaar lukt om ook zonder eBay de volumes te laten stijgen, in hetzelfde tempo als vorig jaar, dan zouden de volumes in de eerste zes maanden van 2021 zelfs met 33,5 procent kunnen aantrekken, aldus JPMorgan.

De consensus mikt op een omzetsprong van 36,9 procent op jaarbasis, hetgeen impliceert dat Adyen zonder eBay in absolute termen slechts 3,4 procent hoeft te groeien op jaarbasis. Dit is volgens JPMorgan gemakkelijk te halen, zeker gezien de eenvoudige vergelijkingsbasis met de eerste helft van 2020, toen de volumes in het tweede kwartaal instortten.

JPMorgan voorziet een "veel hogere" omzetgroei dan de consensus van 42,4 procent in de eerste jaarhelft. De analisten blijven dan ook optimistisch gestemd over het aandeel. "Het beste moment om kwaliteit te kopen is als de markt roteert en dit niet de schuld is van het bedrijf zelf. Het is nu dus een goed moment voor beleggers om hun positie in Adyen uit te breiden."

JPMorgan heeft een Overwogen advies op Adyen met een koersdoel van 2.700,00 euro. Het aandeel Adyen steeg donderdag met 5,4 procent tot 1.801,40 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.582,000 02 jun
+32,000 +2,06%
Premium

Adyen zou er goed aan doen het aandeel te splitsen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links