Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Bitcoin onderuit na Chinese waarschuwing

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pavlov44 19 mei 2021 16:57
  Toch is er nog lang geen capitulatie. Dat had het kunnen zijn als die gang naar 30K had doorgezet, en dan kan het zijn dat het binnen 24 uur ook op 15K zit. Maar wat vandaag wel blijkt is dat er kennelijk op niveau 35K nog bakken met partijen zijn die klaar staan om de zeepbel gewoon weer opnieuw op te blazen. Want ja het is 1 grote gemanipuleerde klerezooi die hele coin markt zoveel mag je toch wel stellen na wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Dat betekent ook dat ik het niet uitsluit dat de volgende hausse nog gekker wordt - teveel mensen geloven gewoon in het snel rijk worden sprookje van Bitcoin 100K - waarna het op gegeven ogenblik alleen nog maar harder uit elkaar spat. Het is nog lang niet voorbij deze soap en de grote jongens (financiele spelers, crypto oprichters, en criminele crypto gebruikers van het eerste uur) die lachen zich een ongeluk.
 2. Pavlov44 19 mei 2021 17:17
  Als Tesla vandaag besloten heeft om al zn resterende Bitcoin van de hand te doen op 40K (wat ik niet uitsluit omdat die het niet kunnen lijden als het naar 20K gaat, dan zal de markt namelijk inzien dat Tesla failliet is) en dit heeft de verkoopgolf naar 30K veroorzaakt, vervolgens zijn er wat grote jongens (bijvoorbeeld enkele van de originele miners die nog altijd >60% van bitcoins bezitten) die besluiten het niet lager te laten komen dan 30K en de boel weer op te blazen, dan heb je helemaal geen miljoen Koreanen nodig. Het kan uiteraard wel, de coin markt is dusdanig volatiel, dat een paar dozijn trades dezelfde kant op de prijs al met duizenden dollars kan laten stijgen. Vandaag ook dat ik zeg, geen echte capitulatie vandaag, als er met voldoende vraag al 20% af kan, dan kan er op een dag dat ook enkele van de HODL'ers zouden verkopen zo 50% vanaf. Maar dit zal waarschijnlijk weer voor een volgende keer zijn, eerst moeten de grote jongens die vandaag bij 30K de streep hebben getrokken er weer een hoop gelukszoekers inluizen om straks weer op 60K in te stappen of als het kan nog wat hoger. En overheden die paal en perk stellen aan dit bedrog ho maar.
 3. Pavlov44 19 mei 2021 17:32
  Ik weet t niet, kan onderdeel van het plan zijn, ook bij Coinbase zitten een aantal insiders uit het eerste uur die veel mogelijkheden tot manipulatie hebben. Mensen voor wie het geen probleem is om bitcoin van 30 naar 40K te brengen binnen en paar uur zoals je nu ziet, waarna misschien bepaalde stop lossen van kleinere spelers niet geraakt worden ofzo, en het spel verder kan gaan. Heb bij de beursgang al eens gezegd dat de winstgevendheid van platformen weer heel erg samenhangt met de Bitcoin prijs, dus alle belang bij marktmanipulatie. We gaan t zien - zou me niks verbazen als ze het toch weer flikken en over een paar weken de boel weer naar een ATH gemanipuleerd is.
 4. forum rang 4 Patience 19 mei 2021 17:43
  Wat een ongelofelijk onzin hoe je het draait of keert omdat china zegt dat het geen betaalmiddel wordt dan moeten we het maar aan nemen. Net als musk over dogecoin. De coin markt is zo hard gestegen dat er toch even lucht moet komen zoals op de aandelen markt dus even een persbericht naar buiten gooien en wala. Chinese denken wat musk kan kunnen wij ook. Dit komt goed je krijgt alleen maar mooie kansen om bij te kopen maar dan moet je wel de goeie coins kopen wat een alternatief bied voor betalingen zoals bv cardano, vchain, tron etc. Laat je niet gek maken crypto is toekomst.
 5. chogogo 19 mei 2021 17:46
  quote:

  hejobo schreef op 19 mei 2021 16:50:


  Gebakken lucht is het.
  Niks meer ,er is geen onderliggende waarde,het is een piramide spel,diegene die het laatst is ingestapt is de l-l


  En heeft valuta dan een onderliggende waarde???? Het is een piramidespel want wanneer wordt er wel of niet bijgedrukt en worden wij ten volste gepakt door geldontwaarding.
 6. forum rang 8 drooglegging 19 mei 2021 17:54
  Het was een gecoordineerde aanval van de centrale banken met de ECB en China voorop, maar de veerkracht zal vanavond nog zichtbaar worden, dit kun je toch niet stoppen.

  Steeds meer bewoners op deze aardkloot doorzien nu dat "geld" eigenlijk helemaal niets is, een verzinsel dat oneindig vermenigvuldigd kan worden.

  Ik denk dat de centrale banken op een zijspoor komen en uiteindelijk geen invloed meer hebben op wat dan ook, een financieel virus waartegen geen vaccin opgewassen is.
 7. forum rang 4 Patience 19 mei 2021 17:56
  quote:

  drooglegging schreef op 19 mei 2021 17:54:


  Het was een gecoordineerde aanval van de centrale banken met de ECB en China voorop, maar de veerkracht zal vanavond nog zichtbaar worden, dit kun je toch niet stoppen.

  Steeds meer bewoners op deze aardkloot doorzien nu dat "geld" eigenlijk helemaal niets is, een verzinsel dat oneindig vermenigvuldigd kan worden.

  Ik denk dat de centrale banken op een zijspoor komen en uiteindelijk geen invloed meer hebben op wat dan ook, een financieel virus waartegen geen vaccin opgewassen is.

  China heeft zijn eerste door de centrale bank gecontroleerde cryptomunt gelanceerd, meldt The Wall Street Journal. Het project voor de e-yuan duurde zeven jaar om te voltooien en is al in 2014 opgestart.

  De e-yuan is een door de regering gesteunde munt die is ontworpen om alle geldbewegingen te kunnen volgen. Zo kan de staat precies bijhouden wat iemand koopt en waar, bericht FXStreet.

  Het gaat om geld dat niet verbonden is aan het wereldwijde financiële systeem dat sinds de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse dollar wordt gedomineerd.

  Het belangrijkste doel is volgens CNBC om meer centrale controle te krijgen en een deel van de cash en munten die in omloop zijn te vervangen. Het is ook een snellere en goedkopere manier om nationale en internationale transacties te doen.
 8. forum rang 8 drooglegging 19 mei 2021 18:07
  "De e-yuan is een door de regering gesteunde munt die is ontworpen om alle geldbewegingen te kunnen volgen. Zo kan de staat precies bijhouden wat iemand koopt en waar, bericht FXStreet"

  Dan zullen ze het eigen volk moeten verplichten om het te gebruiken, daar is geen draagvlak voor.

  Er zullen nog hele rare dagen voorbij komen, de transitie gaat met horten en stoten, ik voel financiele chaos aankomen, alle werelddelen zullen erbij betrokken zijn.

  Er komt meer welvaart verspreiding, de US-dollar excessen zullen ook vlak gestreken worden, dat gaat allemaal vanzelf door massale veranderingen waar niemand aan de knoppen kan draaien, sterker nog, er zijn helemaal geen knoppen!
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links