Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ECB noemt crypto geen gevaar voor financiele stabiliteit eurozone

ECB noemt crypto geen gevaar voor financiele stabiliteit eurozone

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank is bezorgd over de ontwikkelingen op de cryptomarkten, maar ziet deze niet als een gevaar voor de financiële stabiliteit van de eurozone. Dit bleek woensdag uit de Financial Stability Review van mei door de Europese Centraler Bank.

"De sterke stijging van de bitcoinprijzen heeft eerdere financiële bubbels, zoals de tulpenmanie en de Zuid Zee Bubbel in 1600 en 1700 [inmiddels] overschaduwd", schreef de ECB.

De sterke stijging van de prijzen komt volgens de ECB vooral op het conto van particuliere beleggers, hoewel ook enkele institutionele beleggers inmiddels interesse tonen in crypto.

"De enorme prijsschommelingen maken bitcoin risicovol en speculatief", waarschuwt de ECB, terwijl het "exorbitante" energieverbruik en het mogelijke gebruik voor illegale doeleinden redenen tot zorg zijn.

Aangezien cryptomunten echter nog nauwelijks worden gebruikt voor betalingen en instituties in de eurozone nog weinig blootstelling hebben aan financiële instrumenten die gelinkt zijn aan crypto, is het risico voor de financiële stabiliteit beperkt op dit moment, concludeerde de ECB.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 drooglegging 19 mei 2021 11:40
    Inside the outside: ECB is al maanden bezig met opkoop programma coins, de positie van de FED in deze is nog onduidelijk.

    Ze doen dat met speciale (digitale) euros die buiten het reguliere systeem blijven, voor een hoger doel waarschijnlijk.

    De woorden van de ECB duiden op pure paniek en machteloosheid, de controle over "het systeem" is overgenomen door externe partijen die fictief en autonoom opereren, abstract dus!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links