Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB noemt crypto geen gevaar voor financiele stabiliteit eurozone

ECB noemt crypto geen gevaar voor financiele stabiliteit eurozone

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank is bezorgd over de ontwikkelingen op de cryptomarkten, maar ziet deze niet als een gevaar voor de financiële stabiliteit van de eurozone. Dit bleek woensdag uit de Financial Stability Review van mei door de Europese Centraler Bank.

"De sterke stijging van de bitcoinprijzen heeft eerdere financiële bubbels, zoals de tulpenmanie en de Zuid Zee Bubbel in 1600 en 1700 [inmiddels] overschaduwd", schreef de ECB.

De sterke stijging van de prijzen komt volgens de ECB vooral op het conto van particuliere beleggers, hoewel ook enkele institutionele beleggers inmiddels interesse tonen in crypto.

"De enorme prijsschommelingen maken bitcoin risicovol en speculatief", waarschuwt de ECB, terwijl het "exorbitante" energieverbruik en het mogelijke gebruik voor illegale doeleinden redenen tot zorg zijn.

Aangezien cryptomunten echter nog nauwelijks worden gebruikt voor betalingen en instituties in de eurozone nog weinig blootstelling hebben aan financiële instrumenten die gelinkt zijn aan crypto, is het risico voor de financiële stabiliteit beperkt op dit moment, concludeerde de ECB.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 mei 2021 11:40
    Inside the outside: ECB is al maanden bezig met opkoop programma coins, de positie van de FED in deze is nog onduidelijk.

    Ze doen dat met speciale (digitale) euros die buiten het reguliere systeem blijven, voor een hoger doel waarschijnlijk.

    De woorden van de ECB duiden op pure paniek en machteloosheid, de controle over "het systeem" is overgenomen door externe partijen die fictief en autonoom opereren, abstract dus!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links