Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: ING haalt Sif van verkooplijst

Beursblik: ING haalt Sif van verkooplijst
Beeld: Sif

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het advies voor Sif verhoogd van Verkopen naar Houden en het koersdoel van 10,50 naar 15,60 euro.

Analist Tijs Hollestelle schreef dat hij "duidelijk de kracht" heeft onderschat van een herwaardering van aandelen in hernieuwbare energie, zoals Sif. Hij onderstreept dat veel nieuw geld de weg naar ESG-beleggingen weet te vinden. En Sif is volgens de analist een ideale manier om blootstelling te hebben aan de Europese offshore windmarkt. Die markt heeft ook "erg gezonde" groeivooruitzichten. 

Voor dit jaar rekent ING op een EBITDA bij Sif van 40 miljoen euro, ofwel circa 10 miljoen euro per kwartaal, waar de Roermondse funderingsspecialist in het eerste kwartaal met 8,1 miljoen euro iets onder zat.

Het aandeel Sif steeg maandag 3,2 procent naar 16,10 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 17 mei 2021 11:23
    Mensen die ING volgen hebben niet bepaald de beste trackrecord. Ik kan VEEL voorbeelden geven die bv. NIET kloppen met hun analyses. Echter als SIF goed schakelt en klaar is voor echt DIE te verwachten order explosies, dan valt er pas serieus geld te verdienen. In zo'n situatie zijn ze nog nooit geweest die eraan zit te komen. Echter alles hangt af, of ze straks klaar zijn om dan grotere orders te kunnen inpassen met hogere marges. Echt, luister wat bv. Shell allemaal verwacht enz. Niet alleen Shell overigens. De energie transitie crisis wil ik het bijna noemen, wordt nog groter dan gedacht. En windenergie moet wel op zee, i.p.v. op het druk bevolkte NL (lees in onze achtertuin).
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sif Holding

14,540 17:12
-0,180 -1,22%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links