Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Musk zet Dogecoin hoger

Musk zet Dogecoin hoger
Beeld: ANP

(ABM FN-Dow Jones) Cryptomunt Dogecoin is vannacht omhoog geschoten, na een tweet van Elon Musk.

Musk zei op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist.

Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk.

Een dag eerder zorgden tweets van Musk over het vervuilende karakter van Bitcoin nog voor een enorme prijsdaling van deze, maar ook andere cryptomunten.

Dogecoin wint vanochtend 16,4 procent op 0,5113 dollar. Bitcoin daalde volgens data van Coinmarketcap nog eens 2,5 procent naar 49.205 dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 andre68 14 mei 2021 07:34
  Inderdaad mamaloe. Zeer wispelturig en opportunistisch gedrag van deze CEO met al zijn marktbeinvloedende uitspraken over cryptomunten. Met zijn authoriteit en gedrag kan hij ze maken of breken. Misschien wordt hij er zelf wel beter van. Wat zouden we er van vinden als een CEO van Shell, Adyen, Philips, ASML o.i.d. zich hier op vergelijkbare wijze mee ging bemoeien?
 2. Appeltje voor de dorst 14 mei 2021 08:04
  quote:

  andre68 schreef op 14 mei 2021 07:34:


  Inderdaad mamaloe. Zeer wispelturig en opportunistisch gedrag van deze CEO met al zijn marktbeinvloedende uitspraken over cryptomunten. Met zijn authoriteit en gedrag kan hij ze maken of breken. Misschien wordt hij er zelf wel beter van. Wat zouden we er van vinden als een CEO van Shell, Adyen, Philips, ASML o.i.d. zich hier op vergelijkbare wijze mee ging bemoeien?


  Dan zou AFM hoogstwaarschijnlijk snel op de stoep staan. Dit is pure koersmanipulatie. Hij zelfs een keer getwitterd dat hij Tesla van de beurs zou halen en dat financiering hiervoor geregeld was. Volgens mij is het bij een tik op de vingers van SEC gebleven. Deze man stoort zich nergens aan en doet wat hij wil.
 3. forum rang 6 Dividend Collector 14 mei 2021 08:11
  Handelen in crypto blijft vooral gewoon gokken en leuk tijdverdrijf nu de casino’s dicht zijn. Je hoort altijd dat Bitcoin here to stay is en nog flink in waarde gaat toenemen. Misschien geldt dat voor de cryptomunt in het algemeen als betaalmiddel, maar zeker niet meer voor de individuele munt. Je ziet wat er gebeurt met de Bitcoin. Zou die nu echt over het hoogtepunt heen zijn? Waarde daalt ten koste van de nieuwe, opkomende munten als dogecoin. Het feit dat er een beperkte oplage is maakt dan niet meer uit. We stappen gewoon over op een andere munt.

  Een crypto ETF is dan wel een mooie uitkomst. Niemand weet welke het straks gaat worden.
 4. forum rang 4 Flowermountain 14 mei 2021 11:04
  Luie mensen die niet de moeite nemen om zelf onderzoek te doen zullen nooit slagen met beleggen. Ik blijf weg bij Doge coin, Safemoon en dat soort troep. Er zijn genoeg crypto projecten die wel iets toe te voegen hebben. Als er developers zijn die met Doge coin aan de slag gaan en er iets van maken dan kun je goed zitten, maar vooralsnog is het speculeren.
 5. Timmah 14 mei 2021 13:10
  "Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk."

  Misschien aardig om te weten, er zijn praktisch geen DogeCoin ontwikkelaars actief. Zie github.com/dogecoin/dogecoin/graphs/c...

  Zelf probeerde ik DogeCoins te versturen vanuit 'MultiDoge', de DogeCoin client, het kostte mij 3+ uur om de laatste maand te synchroniseren en daarna nog een uur om te versturen..

  Kan zijn dat het project wordt opgepakt door (andere) ontwikkelaars, maar op dit moment is DogeCoin dood vwb ontwikkeling.
 6. forum rang 4 DerksVisie 14 mei 2021 14:00
  Die vent was 2 jaar geleden nagenoeg failliet. Op dat moment is hij begonnen met tweets over Crypto. Het zal mij helemaal niets verbazen als hij op deze manier veel geld heeft verdiend. En iedereen maar volgen.

  Als test ging hij eerst flamethrowers verkopen, toen dat een succes bleek is die met de Crypto begonnen.
 7. Henk30 14 mei 2021 14:38
  quote:

  DerksVisie schreef op 14 mei 2021 14:00:


  Die vent was 2 jaar geleden nagenoeg failliet. Op dat moment is hij begonnen met tweets over Crypto. Het zal mij helemaal niets verbazen als hij op deze manier veel geld heeft verdiend. En iedereen maar volgen.

  Als test ging hij eerst flamethrowers verkopen, toen dat een succes bleek is die met de Crypto begonnen.


  Mijn informatie -hopelijk correct - is dat de gerapporteerde winst van het laatste kwartaal van zijn tent (ca 400 miljoen) voor ruim een 1/4 (100 miljoen) uit cryptospekulatie kwam. De overige 300 miljoen was ook maar voor een klein gedeelte echt operationel winst uit de operationele bedrijfsvoering.
  Over Dogecoin heb ik ergens gezien - hopelijk korrekt - dat Musk meer dan 1/3 van alle munten bezit, tegen inkoopprijzen die nu dus -als het lukt ze allemaal tegen de huidige koers te verkopen- meer dan vervijfvoudigd zijn.
  De enigste troost, dat lukt niet. Als hij op grote schaal gaat verkopen klapt de koers gelijk weer in elkaar.
  Ik begrijp niet dat dit allemaal maar wettelijk kan.

  Bij de Coinbase emissie overigens werd op de eerste dag al door de chef 210 miljoen gecashed door aandelen te dumpen, en hadden de oud aandelenhouder op papier 5 miljard erbij, Hoeveel ervan gerealiseerd onduidelijk.
  Een beheerster van een mamoetfonds had op de eerste dag voor 600 miljoen ingetekend, dus op koersen rond de 320, en zat een week later op ongerealiserd verlies van ca 200 miljoen. Zelf ervan heeft ze geprofiteerd , want er kwamen weer dikke commisies binnen. Waarmee duidelijk wordt van wie naar wie het geld gaat.
  Serieuse analyses kwamen op een realistische koers voor Coinbase van ca 80, als alle verwachtingen uitkomen, gebaseerd op vergelijksgetallen met de andere geldtransaktie dienstverleners.

 8. rolo84 14 mei 2021 15:21
  Nee, Musk zette Dogecoin niet hoger. De koers stuiterde op support, maar er moet een reden bedacht worden voor de bounce. "Show me the charts and I will tell you the news"

  Hoewel ik ook graag zou willen dat deze clown weer zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt.
  Het is ook allemaal weer precies zoals in 2017. Toen hadden we John McAfee, die de boel manipuleerde en gouden bergen voorspelde. En ja....toen zijn voorspelling niet uitkwam en hij volgens zijn eigen belofte zijn "#$& had moeten opeten was hij ook zo vertrokken met een slechte smoes.

  Het is puur misbruik van de psyche van mensen, en vooral degene die denken overnacht miljonair te worden.
  Het slimme geld neemt winst bij goed nieuws en stapt weer in bij slecht nieuws.24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links