Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

CTP ziet huurinkomsten aantrekken

CTP ziet huurinkomsten aantrekken
Beeld: CTP

(ABM FN-Dow Jones) CTP heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de huurinkomsten zien aantrekken. Dit bleek woensdag uit cijfers van de logistieke vastgoedinvesteerder en beursnieuweling.

In het afgelopen kwartaal stegen de huurinkomsten van 66,8 miljoen naar 78,1 miljoen euro.  Op vergelijkbare basis was er sprake van een huurgroei van 1,5 procent, net als een jaar eerder.

Net als in het vierde kwartaal van 2020 werd 98 procent van de huurgelden geïnd. De bezettingsgraad bedroeg 94 procent, net als in eind december. Het operationeel inkomen uit de hotelactiviteiten stond onder druk, terwijl ook de inkomsten uit projectontwikkelingen daalde van 10,1 miljoen naar 4,7 miljoen euro.

De omzet kwam uit op 82,4 miljoen euro tegen 77,1 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep restte een winst van 98,5 miljoen euro tegen 57,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020. De EPRA-winst per aandeel was 0,12 euro tegen 0,10 euro vorig jaar.

CTP heeft 1 miljoen vierkante meter in aanbouw tegen 740.000 vierkante meter eind december. Er werden voor 397.000 vierkante meter aan nieuwe leasecontracten getekend tegen 184.000 vierkante meter een jaar eerder. CTP zegt op schema te liggen om de portefeuille dit jaar uit te breiden tot 7,5 vierkante meter.    

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CTP 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CTP

21,200 11:59
+0,600 +2,91%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links