Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen, terwijl de markt afwachtte of een verstoring van de aanvoer van lange duur zal zijn. 

De junifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,6 procent hoger op 65,28 dollar per vat.

De markt is "een beetje afwachtend en handelaren proberen inzicht te krijgen of de Colonial Pipeline aan het einde van de week weer op normale capaciteit zal draaien", zei Tyler Richey van de Sevens Report. "Anders kunnen we de benzineprijs parabolisch zien stijgen op korte termijn." 

Na een cyberaanval is het grootste pijpleidingsysteem voor olie in de Verenigde Staten platgelegd. De beheerders zeggen de belangrijkste pijpleidingen voor het einde van de week weer te kunnen herstarten.  

Er was eerder op de dag wat verkoopdruk door risico-aversie na een terugval van de aandelenmarkt. Zorgen over de aanvoer wogen uiteindelijk echter zwaarder, na berichten over tekorten aan olie in North Carolina. 

Volgens Richey zijn er al berichten dat consumenten in de zuidoostelijke Verenigde Staten benzine aan het hamsteren zijn en dat benzinestations zonder benzine zitten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links