Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: beperkt verlies voor ABN AMRO voorzien

Beursblik: beperkt verlies voor ABN AMRO voorzien
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal over het eerste kwartaal van 2021 naar verwachting een nettoverlies rapporteren, door de schikking van 480 miljoen euro voor het onvoldoende naleven van de antiwitwasregelgeving. Dat blijkt uit de consensusverwachting van analisten.

De analisten komen gemiddeld uit op een nettoverlies van 49 miljoen euro, tegen 395 miljoen euro verlies een jaar eerder. De bank kondigde zelf al een bescheiden kwartaalverlies aan, bij de bekendmaking van de boete van het Openbaar Ministerie.

Ondanks de grote boete is het verliescijfer dus fors beter dan een jaar eerder, toen de bank ruim 1,1 miljard euro aan voorzieningen voor oninbare leningen boekte vanwege de coronaviruspandemie. Dit jaar was er juist een kleine vrijval uit de stroppenpot.

De rentebaten en fee-inkomsten daalden intussen, naar verwachting van de analisten: de rentebaten van 1,53 miljard naar 1,40 miljard en de fee-inkomsten van 438 miljoen naar 391 miljoen euro.

De analisten voorzien dat de operationele kosten door de boete zijn gestegen van 1,30 miljard naar 1,85 miljard euro. Daarbij zit ook een verwachte stijging van de personeelskosten van 531 miljoen naar 586 miljoen euro.

De kernkapitaalratio zal naar verwachting licht verbeteren op kwartaalbasis van 15,0 naar 15,3 procent, op basis van de toekomstige Basel 4-kapitaalregels.

ABN AMRO publiceert de kwartaalcijfers woensdag 12 mei voorbeurs.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V. 9,971 29 jul
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links