Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: AMG schroeft winstverwachting voorzichtig op

Beursblik: AMG schroeft winstverwachting voorzichtig op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel AMG daalde donderdag 7 procent na de publicatie van kwartaalcijfers, die volgens Degroof Petercam iets sterker dan verwacht waren, maar de nieuwe winstverwachting stelde beleggers kennelijk teleur.

De metaalspecialist verhoogde zijn verwachting voor het EBITDA-resultaten dit jaar van 100 miljoen naar 120 miljoen dollar. Dit is echter lager dan de 126 miljoen dollar die de conensusverwachting van Bloomberg inprijst. Degroof Petercam denkt dat AMG voorzichtig is en de verwachting tot 130 of 140 miljoen kan opschroeven.

AMG rekent met de huidige verwachting al op een verdere verbetering van de prijzen voor speciaalmetalen zoals antimonium, chroom, silicium, lithiumcarbonaat. De prijs voor vanadium valt op door de stijging van 10 á 11 dollar tot 16 dollar per pond in het afgelopen kwartaal. Elke dollar prijsstijging betekent 2 miljoen meer EBITDA-resultaat voor AMG, volgens de analist.

De schuld steeg licht door investeringen in recycling van vanadium en de strategische investeringen boeken goede voortgang, stelde Degroof Petercam. Een minpunt was dat Critical Materials Technologies nog steeds last had van de door de coronacrisis getroffen luchtvaart, hoewel het resultaat wel iets beter was dan een kwartaal eerder.

Na de zeer sterke stijging van de aandelenkoers in de afgelopen maanden, denkt de analist dat er niet veel meer in het vat zit de komende maanden. De groeiprojecten in de duurzame recycling van katalisatoren en andere klimaatvriendelijke activiteiten gaan pas vanaf 2023 bijdragen aan de resultaten.

Degroof Petercam heeft een koersdoel van 31 euro en een Houden advies.
Het aandeel daalde donderdag 6,6 procent tot 30,92 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 6 mei 2021 12:27
    Ze schudden gewoon weer even aan de boom. Met name particuliere aandeelhouders met die daling (zetten profs naar ik denk in gang) eruit schudden. Staat er bv. -5% op de borden, zijn er altijd winstnemers die er alsnog uitstappen en kopen de grote jongens het (wat ik lees) op zelfs -7% weer op. Jaja mijn plukje dus niet.

    Je zult vandaag maar in paniek bv. onder de 31 verkocht hebben? Ik zie die eindveiling heel wat hoger :-)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links