Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volkswagen verhoogt outlook

Volkswagen verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen heeft de outlook voor het hele boekjaar verhoogd nadat het sterke cijfers voor het eerste kwartaal rapporteerde. Dit bleek donderdag uit de kwartaalupdate van de Duitse autofabrikant.

De nettowinst kwam in het eerste kwartaal uit op 3,4 miljard euro, tegenover 517 miljoen een jaar eerder. De winst kelderde in de eerste drie maanden van 2020 vanwege de coronapandemie. 

Het bedrijfsresultaat steeg van 904 miljoen naar 4,8 miljard euro, terwijl het operationeel rendement op de verkopen 7,7 procent bedroeg. 

Volkswagen zei dat de winststijging vooral te danken was aan een hogere verkoopprijs per voertuig, een betere productmix, een gunstige hedge tegen grondstofprijzen en kostenbesparingen.

De omzet steeg van 55,1 miljard naar 62,4 miljard euro, wat iets beter dan verwacht was. Analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen hadden op een omzet van 62,3 miljard gemikt. 

Voor 2021 verwacht Volkswagen nu een EBITDA-marge tussen 5,5 en 7,0 procent. Eerder was dit nog tussen 5,0 en 6,5 procent. 

De leveringen en omzet over het hele jaar zullen volgens Volkswagen naar verwachting aanzienlijk hoger zijn dan in 2020.

“Uitdagingen zullen met name voortkomen uit de huidige economische situatie, de toenemende intensiteit van de concurrentie, volatiele grondstoffen- en valutamarkten, het veiligstellen van toeleveringsketens, en strengere emissiegerelateerde eisen”, aldus de autofabrikant. De autobouwer verwacht dat het tekort aan halfgeleiders in het tweede kwartaal erger zal zijn dan het tot nu toe is geweest.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 18 apr
    141,400
    +0,21% +0,300
  2. 121,950
    +0,74% +0,900

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links