Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht lager gesloten, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 30 april zijn gedaald met circa 8,0 miljoen vaten tot 485,1 miljoen vaten.  

De benzinevoorraden stegen met 0,7 miljoen vaten tot 235,8 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,9 miljoen vaten tot 136,2 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg ten opzichte van vorige week van 85,4 naar 86,5 procent.

De markt trok zich eerder op de dag nog op aan de verwachting dat de energievraag zal toenemen naarmate de Europese en Amerikaanse economieën heropenen.

"Het is duidelijk dat de markt zich meer richt op heropeningen dan op de laatste coronavirusgolf van 's werelds op twee na grootste olieverbruiker, India", zei analist Warren Patterson van ING.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat de ruwe olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 7,7 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 5,3 miljoen vaten en de destillaatvoorraden met bijna 3,5 miljoen vaten afnamen.

Een junifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,1 procent, ofwel 0,06 dollar, lager op 65,63 dollar op de New York Mercantile Exchange.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links