Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: meer winst voor ING

Beursblik: meer winst voor ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING zal donderdag naar verwachting een hogere winst bekendmaken, uit lagere inkomsten, dankzij minder hoge voorzieningen voor oninbare leningen. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten, die werd opgesteld door de bank.

De analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 767 miljoen euro, tegen 670 miljoen euro een jaar eerder.

De totale inkomsten worden geschat op 4,43 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog 4,51 miljard. De netto rentebaten zouden dalen van 3,50 miljard naar 3,36 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten naar verwachting stabiel bleven op 782 miljoen euro.

De voorzieningen voor oninbare leningen worden geschat op 430 miljoen euro voor het afgelopen kwartaal, wat fors minder is dan de 661 miljoen euro een jaar eerder.

Het resultaat voor belastingen bij de retailbank zou uitkomen op 759 miljoen, waarvan het leeuwendeel, namelijk 484 miljoen euro, in Nederland, terwijl België licht verlieslatend was, verwachten de analisten. De retailbanken in Duitsland en de overige markten dragen samen zo'n 330 miljoen euro bij aan het resultaat van de retailbank. De zakenbank leverde ook een bijdrage van 357 miljoen euro.

ING publiceert de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 beleggertje2020 5 mei 2021 19:28
    Ha ha in Nederland worden de inkomsten voor ING de komende tijd juist flink minder ! Blijvende negatieve rentes zorgen ervoor dat veel particulieren er de komende tijd uitnaaien bij ING . Ok misschien dat ING nog 11 Euro wordt morgen, dan is de top wel bereikt . DE KW daar gaat het uiteindelijk om . Denk dat bij de aankomende dip ING nog best wel es heel stevig terug kan zakken tot een eurootje of 7. Op de DFT laten ze bewust niet zien wat nu de KW-verhouding was van het afgelopen jaar . Ga lekker de boel opbutsen . Er zit nog een hoop gebakken lucht in ING . Eerst wil ik wel es hele fikse dividenden zien en enkele jaren mooie winsten en vooral een goede positieve vermogenspositie vooraleer ik ING es koop !
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep 11,006 15:16
+0,062
+0,57%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links