Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Amerikaanse banenrapport valt tegen

Beursblik: Amerikaanse banenrapport valt tegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse private sector heeft in april minder banen weten te creëren dan verwacht. Dat was woensdag de eerste conclusie van Rabobank in een commentaar op het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP.

"In een normale markt is 742.000 een zeer goed cijfer, maar wij gingen uit van 850.000 banen en daar ligt het gerapporteerde cijfer duidelijk onder", zei  marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

Ook opvallend was de relatief geringe bijstelling van het cijfer over maart van 517.000 naar 565.000. "Normaal gesproken wordt het cijfer over een maand eerder in overeenstemming gebracht met het overheidsrapport van dezelfde maand dat twee dagen later naar buiten komt en dat was 916.000", zei Marey. "Het kan zijn dat ADP op basis van de loonstrookjes een ander beeld heeft gekregen, of dat het gebruikte model met afwijkende variabelen deze 565.000 oplevert, dat is niet duidelijk. Het wijkt in elk geval in negatieve zin af."

De banengroei was ook in april redelijk breed gedragen, met 106.000 banen in de maakindustrie, 155.000 in de handel en transport en 237.000 in de vrijetijdssector.

De euro noteerde woensdag kort na publicatie van het rapport van ADP 0,2 procent lager op 1,1995 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links