Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagere bezettingsgraad Vastned

Lagere bezettingsgraad Vastned
Beeld: Vastned

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de bezettingsgraad zien dalen. Dit bleek woensdagochtend uit een handelsupdate van het vastgoedfonds.

De bezettingsgraad daalde van 96,5 procent eind december naar 95,2 procent eind maart. In Nederland daalde de bezettingsgraad naar 93,8 procent, vanwege het vertrek van tijdelijke huurder Food Retail op de Kalverstraat in Amsterdam en van Tommy Hilfiger op de Muntstraat in Maastricht. In Frankrijk vertrokken onder meer Oysho en Max Mara uit panden van Vastned. De panden in Spanje blijven volledig bezet. Vastned wist 84,1 procent van de huur op te halen in het eerste kwartaal.

Managing director Reinier Walta sprak van veerkrachtige resultaten in het afgelopen kwartaal, ondanks dat de impact van de coronacrisis niet eerder zo fors is geweest als in de eerste drie maanden van dit jaar.

In het eerste kwartaal tekende Vastned 25 nieuwe of verlengde huurcontracten voor een totaalbedrag van 3 miljoen euro, ofwel 4,1 procent van de theoretische huur.

Outlook

Vanwege de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de COVID-19 pandemie en de overheidsmaatregelen ter bestrijding daarvan, geeft Vastned op dit moment geen verwachting af voor het direct resultaat over 2021.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Vastned

24,350 27 mei
+0,300 +1,25%
Premium

Gunstige jaarprognose bij Vastned

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links