Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Fors meer omzet en winst voor Deutsche Post

Fors meer omzet en winst voor Deutsche Post
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Post heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar flink zien stijgen. Dit maakte het bedrijf woensdag bekend.

De nettowinst steeg van 301 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2020 naar 1,19 miljard dollar dit jaar met een omzet van 18,9 miljard euro tegen 15,5 miljard euro een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 592 miljoen naar 1,91 miljard euro, waar bij de voorlopige resultaten al 1,9 miljard euro werd gemeld.

Het bedrijf zei woensdag te hebben kunnen profiteren van een opleving in e-commerce en van de wereldhandel. CEO Frank Appel sprak van het beste eerste kwartaal ooit. 

Outlook

Deutsche Post verhoogde woensdag de verwachtingen voor dit jaar en ook voor de middellange termijn. Voor 2021 wordt door het bedrijf nu uitgegaan van een EBIT van meer dan 6,7 miljard euro tegen de eerdere verwachting van meer dan 5,6 miljard euro.

De vrije kasstroom wordt nu verwacht uit te komen op meer dan 3 miljard euro tegen 2,3 miljard euro in een eerdere raming.

De bruto-investeringen komen voor de periode 2021 tot en met 2023 in de nieuwe prognose uit op circa 9 miljard euro tegen eerder tussen de 7,5 en 8,5 miljard euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Post 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Deutsche Post 56,280 18 jun
-0,720
-1,26%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links