Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

NL Staat haalt 2,9 miljard euro op

NL Staat haalt 2,9 miljard euro op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft maandag 2,9 miljard euro opgehaald met twee schatkistleningen. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën.

Een obligatie met een looptijd tot 30 augustus 2021 bracht 1,28 miljard euro op en had een negatieve rente van 0,625 procent. Onder deze lening staat nu 7,28 miljard euro uit.

Met een nieuwe schatkistlening, die loopt tot 28 oktober 2021, werd 1,62 miljard euro opgehaald. De rente was 0,61 procent negatief.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 3 mei 2021 12:38
  Bedankt ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn voor het opkopen van deze "investering"
  Door deze actie moeten de premies omhoog, geen inflatie verhoging voor de huidige gepensioneerden , geen CAO loonsverhoging, daalt de dekkingsgraad van het pensioenfonds, dragen we bij aan diverse begrotingen in Zuid Europa daar de rentes gekoppeld zijn.

  Met die ambtenaren heb ik weinig moeite, maar met die zorg en welzijn medewerkers heb ik meer fiducie, het is een ongewenste, ongevraagde overheveling, wat zie ik fout?
 2. forum rang 7 drooglegging 3 mei 2021 12:44
  -0,60% over 2,9 miljard euro, bijna 15 miljoen euro, in 2 maandjes, het lijkt wel een avondvullende TV show voor een goed doel("...en de laatste stand is..."

  Iets of iemand gaat hiervoor bloeden, ik heb wel vermoedens, maar ik hoor het liever van iemand anders!

  Ik meen nog 3x 4 minuten veilen deze week, het heropenen van de doorlopende kredieten, bij Weekamp gaat het echt anders.
 3. forum rang 4 andre68 3 mei 2021 12:51
  Je ziet niks fout. Het NL pensioen systeem (inleg verplicht) moet (ja...van wie eigenlijk...) een deel investeren in "laag risico" beleggingen. Ik snap ook wel dat ze niet alles in bitcoins mogen beleggen;-) maar "investeren" in produkten met een lage of zelfs negatieve rente.....wie is daar nu bij gebaat...niet de gepensioneerden.

  Maar de bedenkers, de hotemetoten (ex-binnenhof?) bij de pensioenfondsen, de rondpompers/schuivers, de afromers, degenen aan wie de beleggingen worden uitbesteed etc.etc........zij papagaaien nog steeds vol lof in koor van de daken over "het beste pensioenstelsel ter wereld".

  Zou je ZELF het in je hoofd halen om te investeren in een produkt met een 0 of zelfs negatief rendement?
  Dan los je toch nog liever je huis af of koop je pallets met bruine bonen , wc-papier of vaten bier?
 4. forum rang 7 drooglegging 3 mei 2021 13:15
  Making sense("Luister nou, het is logisch")

  Ik roep bij deze een een Radar, Zembla of Tegenlicht op om hier wat klaarheid in te brengen, er is nog te veel onduidelijk bij "de leden" die daar voor bloeden.

  In 40 minuten een Zembla met de complete uitleg en constructie, de gedachte erachter, de constructie an sich, de dubieuze krachten achter dit spel, de winnaars, de verliezers, de afdracht binnen de EU, het taboe.

  *Ben zelf geen ambtenaar, ben niet lid van een ABP of soortgelijke club, alles meer uit nieuwsgierigheid.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links