Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever uitblinker op rood Damrak

Unilever uitblinker op rood Damrak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag, na cijfers van indexzwaargewichten Unilever en Royal Dutch Shell, met een licht gesloten. De AEX index daalde 0,2 procent tot 710,47 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

Aavankelijk was het sentiment nog goed, na het Fed-rentebesluit, waarbij de Amerikaanse centrale bank benadrukte het economisch herstel met een ruim monetair beleid te blijven ondersteunen, en nadat de Amerikaanse president Joe Biden een nieuw stimuleringsplan aankondigde.

In de tweede helft van de handelsdag zakte de AEX wat weg. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management merkte op dat markten wat vermoeid ogen, hoewel het sentiment onderliggend positief blijft. Een belangrijke vraag is volgens hem of de oplopende inflatie slechts tijdelijk of langdurig van aard is. Een structureel stijgende inflatie roept de vraag op wanneer de Fed begint te verkrappen.

Vandaag bleek dat de inflatie in Duitsland en België deze maand verder is gestegen.
 
Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar is gegroeid met 6,4 procent, tegen 4,3 procent een kwartaal eerder. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is gedaald met 13.000 naar 553.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op een daling tot 528.000 aanvragen. De aanstaande woningverkopen stegen in de VS.

De euro/dollar noteerde op 1,2114. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2124 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2123 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 1,2 procent hoger.

Stijgers en dalers
 
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 6 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unilever met een winst van 3,3 procent. Volgens ING was er bij Unilever sprake van een verdeeld beeld in het eerste kwartaal, waarbij de onderliggende omzetgroei met 5,7 procent sterker steeg dan de 3,9 procent die werd voorzien. Aan de andere kant daalde de totale omzet wel met bijna een procent.

Shell daalde na eerdere winsten uiteindelijk 1,1 procent. De kwartaalcijfers van de energiereus boden volgens ING geen verrassingen. De doelstelling voor de schuld komt steeds dichterbij.

IMCD daalde 1,2 procent na cijfers. Volgens Degroof Petercam overtrof IMCD evenwel de verwachtingen. Het koersdoel werd door Degroof verhoogd van 111,00 naar 125,00 euro. Het Houden advies werd gehandhaafd.

Adyen steeg 0,5 procent. De kwartaalcijfers van eBay gisterenavond gaven een gunstig signaal af voor de halfjaarcijfers van Adyen.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco Westfield koerste 2,3 procent lager na diens kwartaalupdate van woensdagavond. Volgens JPMorgan Cazenove was er weinig reden om vrolijk te worden van de cijfers.

In de AMX ging JDE Peet's aan kop met winst van 1,6 procent, gevolg door OCI, dat 1,3 procent steeg, en Vopak met een winst van tevens 1,3 procent. Het aandeel WDP verloor 1,8 procent, maar noteerde ook ex-dividend. AMG daalde 2,0 procent.

In de AScX gingen de handen op elkaar voor de cijfers van Ordina. Het aandeel klom 4,5 procent. "Prima cijfers", zo oordeelde ING.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2  procent hoger op 4.192,67 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 75% zegt kopen 4 stemmen
AMX 75% zegt kopen 4 stemmen
ASCX 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Franfran1000 29 april 2021 18:21
    Waanzin dat Shell daalt. Midden in een pandemie er een winst van meer dan 3 miljard dollar in 1 kwartaal uitpersen, ondanks vraaguitval door opgelegde restricties, is echt ongelofelijk knap. Ik snap echt niet dat beleggers dit huzarenstukje niet op waarde kunnen schatten. Maar ach het is natuurlijk veel waardevoller en toffer om 180x de winst per aandeel te betalen.
  2. TA=verlies 29 april 2021 22:20
    quote:

    Franfran1000 schreef op 29 april 2021 18:21:

    Waanzin dat Shell daalt. Midden in een pandemie er een winst van meer dan 3 miljard dollar in 1 kwartaal uitpersen, ondanks vraaguitval door opgelegde restricties, is echt ongelofelijk knap. Ik snap echt niet dat beleggers dit huzarenstukje niet op waarde kunnen schatten. Maar ach het is natuurlijk veel waardevoller en toffer om 180x de winst per aandeel te betalen.
    Kijk ook eens naar Post.nl
    Meer dan 7% dividend en een zeer lage k/w verhouding.
    Wat wil je nog meer?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links