Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel PostNL

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 4,50 naar 5,00 euro. Het koopadvies bleef gehandhaafd. 

Naar aanleiding van de outlookverhoging door PostNL maandag, paste analist David Kerstens zijn verwachtingen voor het postbedrijf aan, hetgeen resulteerde in de verhoging van het koersdoel. Kerstens verhoogde zijn verwachting voor de genormaliseerde EBIT in 2021 met 18 procent, en voor 2022 met 8 procent. 

Jefferies benadrukte dat PostNL onder sectorgenoten de hoogste blootstelling heeft aan de snelgroeiende markt van pakjesbezorging. Pakketten zijn verantwoordelijk voor circa 65 procent van de EBIT van PostNL. Daarbovenop lijkt de grootste daling bij briefbezorging inmiddels achter de rug, voegde de analist toe.

Het aandeel PostNL noteert echter op een waardering die gemiddeld 20 procent lager ligt dan die van Europese sectorgenoten. Ook benadrukte Kerstens het verwachte dividendrendement van 7,9 procent. Het sectorgemiddelde is een rendement van 5,2 procent.

Voor 2021 rekent Kerstens op een dividend bij PostNL van 0,33 euro per aandeel. Dat is 3 cent meer dan de oude raming.

Het aandeel PostNL sloot maandag na de outlookverhoging bijna 8 procent hoger op 4,14 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 89% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 post nl fan 27 april 2021 08:31
  quote:

  Stockbrood schreef op 27 april 2021 08:05:


  [...]

  klopt niet. KBC Securitues gisteren koersdoel reeds opgetrokken van 3.90 naar 4.50
  ohh ok sorry heb dat ff gemist dan ;-( maar ja zeg nou eerlijk vind je dat een verhoging naar een redelijke koers dan ??? deze 5 eu gaat r op lijken maar volgens mij kan daar nog wel n euro bovenop of zie ik het fout ?? (ik begin hebberig te worden) haha wat kan beleggen toch leuk zijn
 2. forum rang 4 jan de vakman 27 april 2021 10:13
  Nou het was vuur en slag, ik hoopte zaterdag op een herstel van post nl door mooie cijfers, die werden maandagmorgen vroeg op het bord getoverd, alles gaat 2 stappen hoger dan verwacht bij post nl, corona helpt dubbel mee; giga veel pakjes, mega poststemmen en vaccineer uitnodigingen, dat oude dametje is toch verrassend vitaal en van die dividend vooruitzichten word je helemaal vrolijk, van het najaar krijgen we zeer waarschijnlijk al een helftje, niet alleen Alex verjaardag stemt vrolijk, ook tante pos brengt sfeer in de zaak!!
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke 4,644 11 jun
+0,025
+0,54%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links