Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: fors hogere verwachtingen voor PostNL

Beursblik: fors hogere verwachtingen voor PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies verwacht dat analisten hun winstverwachtingen voor PostNL met gemiddeld minimaal 14 procent zullen verhogen, na de sterke voorlopige kwartaalcijfers en de hogere verwachtingen voor 2021 die het post- en pakketbedrijf voorbeurs afgaf. Dat stelden de analisten van de zakenbank maandag in een rapport.

Het EBIT-resultaat van PostNL in de eerste drie maanden van 130 miljoen euro was 50 miljoen hoger dan het bedrijf zelf had voorzien en bijna twee keer zo hoog als de analistenconsensus, dankzij een langer dan verwachte lockdown.

Het EBIT-resultaat van de pakketdivisie groeide met 246 procent tot 90 miljoen euro. Een fors deel daarvan zal niet terugkeren na de lockdown, aldus analist David Kerstens.  

Ook de Postdivisie presteerde veel beter dan verwacht met een EBIT van 60 miljoen euro, waar analisten gemiddeld op 24 miljoen euro rekenden. Dit was mede te danken aan alle brieven die verstuurd werden rondom het vaccineren tegen Covid-19 en het stemmen per post.

De verwachte vrije kasstroom van ten minste 225 miljoen euro dit jaar impliceert een rendement van minimaal 9,5 procent, merkten de analisten op.

Jefferies heeft een koopadvies en een koersdoel van 4,50 euro. Het aandeel PostNL stond maandag 6,3 procent hoger op 4,09 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 100% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

3,805 13:08
+3,805 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links