Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P handhaaft kredietstatus Italie

S&P handhaaft kredietstatus Italie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft de kredietstatus van Italië gehandhaafd op BBB met een stabiele outlook. Dit meldde de Amerikaanse kredietbeoordelaar vrijdagavond.

S&P denkt dat de Italiaanse economie dit jaar met 4,7 procent groeit en in 2022 met 4,2 procent, met behulp van fiscale stimuleringsmaatregelen en het coronasteunfonds van de EU.

Het tekort op de Italiaanse begroting raamt S&P in 2021 op 11,6 procent van het bruto binnenlands product, van 9,5 perocent in 2022. 

De staatsschuld van Italië loopt dit jaar volgens de kredietbeoordelaar op naar 149 procent van het bbp, van 127 procent eind 2019.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. AriContrari 26 april 2021 04:38
    Klinkt als een duurzame en gezonde economie. Groei op basis van stimulus en een stijging van 22% van de staatsschuld in 2 jaar. Dat gaat vast de boeken in als topjaren voor Italië.
    M.a.w. hier houdt je status bbb want als daar bovenop de Italiaanse rente omhoog gaat, valt het doek nog sneller.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links