Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Philips zet vraagtekens bij aantal productklachten in FDA-rapport

Update: Philips zet vraagtekens bij aantal productklachten in FDA-rapport
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse fabrikant van medische apparatuur Philips heeft woensdag gezegd dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het aantal gevallen van veiligheidsproblemen met zijn beademingsapparaten heeft overschat. Dat stelde persbureau Reuters woensdag.

Reuters citeerde CEO Frans van Houten van Philips, die zei dat de FDA verwijst naar klachten op basis van een zeer brede zoekopdracht. Dat zou betekenen dat de klachten niet per se te maken hebben met het probleem waarvoor de beademingsapparaten werden teruggeroepen.

Philips moest de adem-ondersteunende apparaten terugroepen in verband met de vorming van een potentieel gevaarlijk schuim.

Eerder deze maand zei de FDA dat de beoordeling van gezondheidsrisico's door Philips niet adequaat was en dat er nog tienduizenden klachten waren gevonden in de database waarin Philips de interacties met klanten bewaart. Die tienduizenden klachten gaan niet allemaal over veiligheidsproblemen, wil Van Houten benadrukken. De topman wil daarom met de FDA alle details doornemen om te zien welke klachten onschuldig waren.

"We werken aan een uitgebreid antwoord op de bevindingen van FDA, waaronder ook onze plannen voor de verdere maatregelen die we gaan nemen", aldus Philips, dat de problemen serieus neemt en ook de oplossing daarvan.

"Dit is een grote terugroepactie die 3 tot 4 miljoen apparaten wereldwijd betreft. We hebben de productiecapaciteit van de reparatieonderdelen en de vervangingsapparaten in het derde kwartaal verdubbeld en zullen de productie in het vierde kwartaal verder opvoeren tot een verdrievoudiging van de normale productie."

Update: om reactie Philips toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 67% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Eduard de Wit 25 november 2021 20:06
  quote:

  EuroFool schreef op 25 november 2021 20:04:

  Iets met soep die niet zo heet gegeten wordt zoals opgediend? Yanks schreeuwen vaak heel hard maar eind effect is meestal fors minder. PHI nu koopje met leuk dividend.
  Koers is aantrekkelijk, maar dividend nog steeds matig, iets meer dan 2%
  Maar je moet wel afwachten of Philips dividend niet een jaartje overslaat ivm claims?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

15,394 22 mrt
+0,110 +0,72%
Premium

Dividenduitkering Philips is een sigaar uit eigen doos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links