Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Sterke omzetdaling voor Sligro

Sterke omzetdaling voor Sligro
Beeld: Sligro Food Group

(ABM FN-Dow Jones) Sligro heeft in het eerste kwartaal van 2021 fors minder omgezet door de coronacrisis, met een later dan verwachte heropening van de horeca in het verschiet. Dat meldde het groothandels- en foodservicebedrijf donderdag voorbeurs.

De omzet daalde met ruim 38 procent tot 328 miljoen euro, van 533 miljoen een jaar eerder. De daling is veel sterker dan werd voorzien door ING-analist Hans D'Haese, die vooraf een omzetdaling van 9 procent tot 486 miljoen euro had voorspeld.

De vergelijkingsbasis was moeilijk, omdat in het eerste kwartaal van 2020 de impact van de coronacrisis nog beperkt was. "In vergelijking tot de situatie vóór COVID-19 halveerde de omzet van de markt", zei Sligro. Het bedrijf deed het zelf iets minder slecht met een omzetdaling van 43 procent, vergeleken met de situatie voor de pandemie, en verstevigde zo zijn marktpositie.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen voldoende financiële ruimte op basis van huidige afspraken, in het scenario dat de markten in het tweede kwartaal weer stap voor stap herstellen. "Er zijn op korte termijn geen aflossingsverplichtingen en de buffers in liquiditeitsruimte zijn ruimschoots voldoende." 

Ondanks de fors lagere inkomsten blijft de kasstroom neutraal, stelde Sligro. Het bedrijf investeert nauwelijks meer en heeft de uitrol van ERP in België uitgesteld tot na de zomer.

Sligro gaf geen concrete verwachtingen voor de halfjaarresultaten. Volgens de nieuwste ramingen van ING zal de gedeeltelijke heropening van de horeca in Nederland dit jaar het omzetverlies bij Sligro dit jaar bij lange na niet goedmaken, en kan het meeste herstel pas in 2022 worden verwacht.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sligro Food Group 26,500 17:35
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links