Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursblik: aandacht voor kaspositie Basic-Fit

Beursblik: aandacht voor kaspositie Basic-Fit
Beeld: Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het eerste kwartaal van 2021 opnieuw last gehad van de coronamaatregelen, waardoor de aandacht vooral zal uitgaan naar de liquiditeitspositie en de kasstroom van de uitbater van fitnessclubs. Dit verwachten analisten in aanloop naar een kwartaalupdate van Basic-Fit op donderdag.

Veel clubs van Basic-Fit zijn nog gesloten vanwege de coronacrisis. In Nederland werden dinsdag diverse versoepelingen aangekondigd, maar sportscholen moeten de deuren voorlopig nog gesloten houden.

Beleggers zullen nauwlettend de liquiditeitspositie en kasstroom van Basic-Fit in de gaten houden, maar analisten van ING zien geen noodzaak voor de fitnessketen om opnieuw geld uit de markt te halen. In februari werd nog eens 150 miljoen euro aan extra financiering veilig gesteld.

Kepler Cheuvreux denkt dat Basic-Fit het nog tot het einde van het jaar of zelfs begin volgend jaar kan uithouden, er vanuit gaande dat ongeveer 20 tot 25 miljoen euro per maand de onderneming uitgaat als de clubs dicht blijven. Basic-Fit liet zelf al weten in de eerste helft weer clubs te kunnen openen en genoeg liquiditeit te hebben om de aanhoudende impact van de coronacrisis het hoofd te bieden en om de groeistrategie weer op te starten.

Wel merkte Kepler Cheuvreux op dat de uitstroom van leden eind 2020 groter was dan verwacht. Beleggers zullen in de update over het eerste kwartaal dan ook willen zien of deze trend zich al dan niet heeft doorgezet.

Kepler Cheuvreux en ING hebben elk een koopadvies op Basic-Fit.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 50% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. SimpeleZiel 21 april 2021 12:01
  quote:

  Knarf schreef op 21 april 2021 11:17:


  Grootste deel van het jaar dicht. Koers hoger dan pre-corona. Schuldenlast toegenomen en inkomsten gedaald, geen winst, geen dividend.... Toch een koersverhoging. Ik ben benieuwd welke koersdoelen Kepler en ING hadden voor de uitbraak van corona... Eurootje of 50 per aandeel....???


  Waarschijnlijk is Basic-Fit een van de witwasklanten van ING. Kan me anders niet voorstellen dat je positief kunt adviseren over dit aandeel..
 2. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 21 april 2021 13:27
  Gezien de extreme waardering maar weer eens wat aandeeltjes uitgeven zou ik zeggen.

  Met analisten die als cheerleaders dienen worden die vast met het grootste gemak opgenomen door de markt. De groeiperspectieven zijn natuurlijk ook dusdanig dat die verwatering niet veel uitmaakt; je met zijn allen in een stinkend zaaltje op een industrieterrein in het zweet werken terwijl het buiten stralend weer is, wie wil dat nou niet??

  Zoals Leonardo DiCaprio zou zeggen: "We are going to take this company into the f*cking stratosphere!!!"
 3. forum rang 7 drooglegging 21 april 2021 14:48
  De NL grootbanken zitten er vuistdiep in, gedeeltelijk ook onder staatsgarantie in de verhouding 80/20%, ze zullen de keten blijven ondersteunen en aanbevelingen afgeven om de eigen huid te redden, op zich niets mis mee.

  Hoger dan pre corona, een behoorlijk ook! de schuldenlast is behoorlijk aangedikt, de cashburn is ook buitengewoon hoog.

  Fitness=hygiene.

  En daar wringt het in de toekomst, de vaste lasten om de boel maar een beetje clean te houden gaan explosief stijgen.

  Ik ken filialen waar hygiene niet van toepassing was, nu de ogen geopend zijn hou je ook rekening met het onzichtbare gevaar, daar moeten ze echt fors op gaan voorsorteren, misschien zelfs een extra medewerker per filiaal.

  Ik kom weer terug als de boel netjes is.
 4. forum rang 7 drooglegging 21 april 2021 15:29
  Het unieke is dat ING een koopaanbeveling geeft terwijl de instelling een van de grootste accounts is van de eigen "Wrakkencentrale"

  Nogmaals: de koop of verkoop aanbeveling van een bank is gewoon de mening van de medewerker die in dienst is van diezelfde bank, net zoals wij hier ook allemaal een mening hebben.

  Het feit dat een aandeel daalt of stijgt NAV een koop/verkoop aanbeveling zegt meer over de aandeelhouder dan over de bank.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Basic-Fit 37,100 17:35
+0,900
+2,49%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare