Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

AkzoNobel overtreft omzetverwachting

AkzoNobel overtreft omzetverwachting

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien oplopen, terwijl de omzet ook een steeg. Dat maakte het verf- en coatingsbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 10 procent tot 2.263 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten op 2.127 miljoen euro. De volumes namen met 16 procent toe, de prijzen met 2 procent.

Het operationeel resultaat kwam 62 procent hoger uit op 303 miljoen euro en het aangepaste operationeel resultaat steeg met 43 procent naar 307 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 217 miljoen euro tegen 114 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

Verder realiseerde AkzoNobel een verbetering van 129 miljoen euro bij de operationele kasstroom.

Aandeleninkoop

Dinsdag maakte het bedrijf al bekend dat het het aandeleninkoopprogramma van 300 miljoen euro heeft afgerond en binnenkort start met het nieuwe programma dat een omvang kent van 1 miljard euro.

Outlook

AkzoNobel stelde woensdag op schema te liggen voor de doelstelling voor dit jaar om een zogeheten 'return on sales' te realiseren die 50 basispunten hoger ligt dan de 15,0 procent die er over 2020 kon worden gerapporteerd. In het eerste kwartaal steeg dit percentage van 10,4 naar 13,6 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Akzo Nobel 103,400 29 jul
+0,100
+0,10%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links