Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Netflix stelt teleur

Netflix stelt teleur
Beeld: Netflix

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Netflix is dinsdag nabeurs 11 procent gedaald, nadat het streamingbedrijf bekendmaakte dat in het eerste kwartaal een teleurstellend aantal nieuwe abonnees werd verwelkomd.
 
Wereldwijd telde het bedrijf 207,6 miljoen betalende abonnees aan het einde van het kwartaal een toename met 4 miljoen, wat fors minder was dan de 15,6 miljoen een jaar eerder - toen de coronaviruspandemie begon - en ook minder dan de 8,5 miljoen in het voorgaande kwartaal. Het is bovendien minder dan de 210 miljoen abonnees die het bedrijf zelf had voorspeld.

Nog dramatischer is de stagnatie die wordt voorspeld voor het tweede kwartaal. Netflix voorziet slechts 1 miljoen extra abonnementen wereldwijd in het lopende kwartaal.

"We geloven dat de groei vertraagde omdat vorig jaar er veel vraag naar voren werd getrokken door de coronapandemie, en omdat er in de eerste helft van dit jaar minder content op de planken werd gelegd, door productievertragingen als gevolg van de pandemie", legde het bedrijf uit. Al met al is het aantal abonnees nu groter dan Netflix zou hebben gehad door de coronacrisis.

De tweede helft van het jaar zou volgens het bedrijf wel beter moeten zijn, met nieuwe seizoenen van de populairste tv-series en veelbelovende films. 

Het bedrijf meldde verder dat het niet gelooft dat de intensiteit van de concurrentie substantieel is veranderd, nadat een aantal grote rivalen met vergelijkbare producten de markt op kwamen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NETFLIX INC. DL-,001 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NETFLIX INC. DL-,001 405,150 11 jun
+6,000
+1,50%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links