Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen sluiten lager

Europese beurzen sluiten lager
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, op hernieuwde zorgen over het coronavirus.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 1,9 procent lager op 433,80 punten. De Duitse DAX daalde 1,6 procent op 15.129,51 punten. De Franse CAC 40 verloor 2,1 procent tot  6.165,11 punten. De Britse FTSE daalde 2 procent naar 6.859,87 punten.

"Europese markten werden vandaag hard geraakt, met stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus wereldwijd als een welkome herinnering dat de pandemie nog lang niet voorbij is, ondanks de recente progressie met vaccinaties", zei Joshua Mahony van IG.

"Handelaren lijkt gevangen tussen het optimisme over geleidelijke heropening van de economie in het eigen land en pessimisme over de toename van meer zorgwekkende varianten van het virus in andere landen verspreid over de wereld."

De reissector werd vooral hard geraakt.

Ook aandelen tabaksfabrikanten gingen onderuit na berichten dat de regering Biden overweegt om de toegestane hoeveelheid nicotine in sigaretten te verminderen.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De Duitse producentenprijzen lieten ook over een maart een stevige plus zien, waarmee de opwaartse trend werd voortgezet. De Britse werkloosheid kwam in februari met 4,9 procent lager uit dan verwacht.
 
De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,2034. Bitcoin noteerde licht lager op 55.463 dollar.

De olieprijs daalde bijna 3 procent nu het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dreigt met mededingingskwesties tegen OPEC om de productieverlagingen die het kartel doorvoerde.
 
Bedrijfsnieuws

De index van 30 grootste Europese aandelen was een zee van rode cijfers, met banken en oliebedrijven onder de sterkste dalers.

Danone heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien terugvallen als gevolg van de coronacrisis, maar handhaafde de outlook voor heel 2021. De koers sloot 1,8 procent lager.

In Frankfurt wist alleen Deutsche Wohnen een koerswinst op het bord te zetten. Fors koersverlies werd geïncasseerd door Infineon, dat 4 procent inleverde.

In Parijs verloor IT-onderneming Atos 5,5 procent op cijfers en het nieuws van drie overnames.

Tabaksproducenten Imperial Brands en British American Tobacco daalden zo'n 7 procent in Londen.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden circa 0,7 procent lager rond sluitingstijd in Europa.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40
DAX
PSI

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. Patrick1212 20 april 2021 20:55
  Dus 's avonds is op IEX de reden van daling: Corona. En 's middags is het de kat uit de boom kijken gebrek aan nieuws.

  Verzinnen jullie dit soort argumenten gewoon of gaat er ergens nog een beetje onderzoek aan vooraf ? Dus heel Europa daalt ineens - in navolging - zomaar vanwege Corona zorgen. Terwijl Amerika zo goed als compleet gevaccineerd is. Die gaat er bij mij niet helemaal in ...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. CAC 40 12 aug
  6.553,86
  +0,14% +9,19
 2. DAX 12 aug
  13.795,85
  +0,74% +101,34
 3. PSI 12 aug
  6.167,77
  -1,15% -71,48

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links