Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASMI haalt eigen doelen

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 *voetnoot 20 april 2021 19:29
  Zeer mooi, sterk bedrijf. Mooie cijfers en een nog beter vooruitzicht.
  Ieder kwartaal een tree hoger. En dat de komende jaren met de groeiende technologie, huidige chip-tekort en 5G wat wordt uitgerold. Ook steeds meer automerken gaan over op 200% elektrisch met gebruik van veel chips.
 2. san marco 20 april 2021 20:38

  Orders stromen binnen bij ASMI
  Van onze redacteur 19:51
  ASMI, dat machines maakt voor chipfabrikanten, profiteert flink van de enorme vraag naar chips. Het bedrijf uit Almere kreeg in de eerste drie maanden van dit jaar voor €411 mln aan nieuwe orders binnen; dat is een stijging van 8% ten opzichte van het vorige kwartaal, dat al sterk was. Dat blijkt uit de dinsdag nabeurs vrijgegeven kwartaalresultaten.
  ASMI levert onder meer een speciale technologie voor het bewerken van wafers, de ronde siliciumschijven waarop halfgeleiders worden geprint. Die technologie, Atomic Layer Deposition (ALD), maakt het mogelijk om nog compactere chips te maken, die weer het hart vormen van apparaten met veel rekenkracht, zoals servers of de nieuwste mobiele telefoons.
  De vraag naar die complexere chips stijgt snel, bijvoorbeeld door de introductie van 5G en steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie, en ASMI verwacht van die vraag te kunnen profiteren. Het bedrijf is wereldmarktleider in ALD.
  Belangrijke klanten van ASMI, zoals de grote chipmakers TSMC en Samsung, maakten de laatste weken allemaal forse investeringen bekend. Ze trekken ieder tientallen miljarden uit om hun productiecapaciteit fors op te voeren. De markt voor chipapparatuur, waar ASMI dus actief is, zal dit jaar naar verwachting dan ook zo'n 20% groeien, schatten diverse analisten, die de afgelopen weken hun schattingen ook fors naar boven bijstelden.
  De omzet van ASMI kwam in het eerste kwartaal uit op ruim €410 mln, waar dat een jaar geleden nog €325 mln was. Het bedrijf verwacht dat de rest van het jaar ook solide groei. Het operationeel resultaat was €124 mln en de nettowinst kwam uit op €122,5 mln.
  Beleggers profiteren mee van het succes van het bedrijf uit Almere. Het kondigde aan weer te beginnen met de inkoop van eigen aandelen tot een bedrag van €100 mln. Een eerder programma is net afgerond.
  De koers van het aandeel ASMI sloot dinsdag, voor bekendmaking van de resultaten, 2,9% lager, op €248,30.

  Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381102/orders-strom...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

388,800 17:35
+0,250 +0,06%
Premium

Ook ASMI is niet immuun voor een naderende recessie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links