Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederlandse overheid trekt aan de bel na blokkeren verkoop Hongaarse divisie Aegon - media

Nederlandse overheid trekt aan de bel na blokkeren verkoop Hongaarse divisie Aegon - media
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse overheid heeft vraagtekens gezet bij de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegons Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

Nederlandse diplomaten zijn volgens Bloomberg verhaal gaan halen bij de Hongaarse overheid in een poging de desinvestering er alsnog door te krijgen. De Nederlandse en Hongaarse autoriteiten wilden niet reageren op de kwestie en ook Aegon en Vienna Insurance hielden zich stil.

Eerder deze maand werd al bekend dat Aegon geen goedkeuring heeft gekregen van de Hongaarse autoriteiten voor de verkoop van zijn Hongaarse tak.

Aegon bereikte eind vorig jaar een akkoord met VIG over de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro. Aegon en VIG zeiden toen te verwachten dat de transactie in de tweede helft van 2021 goedgekeurd zou worden.

Volgens bronnen tegenover Bloomberg zouden er al andere geïnteresseerden zijn om de Hongaarse divisie van Aegon over te nemen, waaronder de Hongaarse verzekeraar Cig Pannonia, mocht de deal met Vienna Insurance afketsen. 

Circa een kwart van Cig is in handen van Opus Global, een holdingbedrijf van Lorinc Meszaros, één van de zakenpartners van de Hongaarse premier Viktor Orban.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Doordenker 20 april 2021 09:58
  Bij het overname traject zullen ongetwijfeld Brusselse spelregels gevolgd zijn.
  Maar daar heeft Victor Urban totaal geen boodschap aan. Die trekt zijn eigen plan. Maar wel uit Brussel de vette subsidies blijven ontvangen. De poging van Brussel om subsidies afhankelijk te maken van het naleven van EU wetgeving en het hebben van een onafhankelijk rechtssysteem is een papieren tijger geworden. Hongarije en ook Polen gebruik(t)en gewoon hun veto recht en zetten alles naar hun hand. Hoe lang blijft Brussel naïef met dit soort “ lidstaten” ?
  (Nabrander : En Nederland maar braafjes volgen, denk aan de innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke pulsvisserij die om zeep geholpen is door m.n. Franse (politieke) bezwaren)
 2. forum rang 9 objectief 20 april 2021 10:42
  quote:

  Red_ schreef op 20 april 2021 10:31:


  [...]

  U had niet liever minder belasting betaald en er dus netto op vooruitgegaan, als we niet op zo'n domme manier de EU samenwerking hadden bedacht?


  "we"'?? ik ben je naam toen niet tegengekomen.

  Gelukkig hebben we de EU anders was het gemiddelde huishouden in Nederland tientallen procenten armer.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,975 10 mei
+0,019
+0,48%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare