Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Omzet Danone loopt terug

Omzet Danone loopt terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien terugvallen als gevolg van de coronacrisis, maar de outlook voor heel 2021 werd gehandhaafd. Dit maakte de Franse voedingsreus dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van 5,66 miljard euro tegen 6,24 miljard euro een jaar eerder. Op gerapporteerde basis betekende dit een daling van 9,4 procent en op een vergelijkbare basis was er sprake van een terugval van 3,3 procent.

De analistenconsensus mikte op een omzet van 5,59 miljard euro.

"We verwachten onverminderd weer een vergelijkbare omzetgroei in het tweede kwartaal en een aantrekkende winstgevendheid in de tweede helft van 2021", aldus interim CEO's Veronique Penchienati-Bosetta en Shane Grant.

Bij de waterdivisie viel de vergelijkbare omzet met 11,6 procent terug, terwijl de omzet uit zuivel en plantaardige producten juist met 1,6 procent steeg. De omzet uit gespecialiseerde voeding daalde op vergelijkbare basis met 7,7 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Danone

59,320 17 sep
0,000 0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links