Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor het aandeel ArcelorMittal verhoogd van 24,00 naar 30,00 met een herhaling van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

Daarin liepen analisten vooruit op de kwartaalresultaten van het staalconcern die op 6 mei worden gepubliceerd en waarvoor zij een operationeel resultaat (EBITDA) verwachten van 3,2 miljard dollar, ruim boven de consensus van 2,7 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2020 kwam de EBITDA uit op 1,7 miljard dollar.

Deutsche Bank zag in zijn analyse rugwind voor de staal- en ijzerertsmarkt en verhoogde naast het koersdoel tevens de taxaties voor 2021 tot en met 2023 met 11 tot 30 procent en dan nog ziet de bank daarvoor 30 procent ruimte aan de bovenzijde.

Deutsche Bank verwacht een herstel in de onderliggende vraag, een stabiele Chinese markt en een verbeterde leverdiscipline.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 24,44 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare