Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 25,00 naar 30,00 euro, met behoud van het koopadvies, op basis van de recordprijzen voor staal. Dit bleek maandag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De staalprijzen zijn sinds februari dit jaar substantieel gestegen, dankzij een sterke herstelvraag na de coronacrisis, lage voorraden en hoge kosten van ijzererts.

Na een cyclisch dieptepunt in 2020 is de staalprijs weer naar recordniveaus gestegen, wat ook hogere marges oplevert.

UBS rekent nu voor 2021 op een EBITDA-resultaat van 12,8 miljard dollar, ongeveer het drievoudige van de 4,3 miljard dollar in 2020. Die 12,8 miljard dollar is 46 procent meer dan waarop de bank eerder rekende. Voor 2022 gaan de ramingen met 18 procent omhoog.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopieklaploper 12 april 2021 10:45
    Heel goed nieuws. We gaan naar een decennium van grote groei voor multinationals hetgeen de wereld heel rijk gaat maken. Het MKB zal aan het eind van dit decennium helemaal verdwenen zijn en dat is alleen maar goed nieuws voor iedereen. Deze uitzuigers moeten weg en gelukkig voorziet de RESET hierin.

    Wat betreft Goud en zilver: Aan het eind van dit decennium kopen we een ounce goud voor 20 dollar en een ounce zilver voor 0,50 dollarcent. Meer zijn deze metalen gewoon niet waard en de markt zal dit gaan bewijzen.

    Hulde voor Claus Schwab, Rutte en De Jonge. Deze mensen verdienen een standbeeld.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links