Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Miljardenboete voor Alibaba - media

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 suske wiet 10 april 2021 10:58
  Wereldwijd is men geen beseffen dat het zo niet verder kan
  Het is al veel te ver gekomen en door de macht van het geld kunnen ze manipuleren .
  Heel droevig dat bij de stemming bij amazon de vakbond beweerd is .
  Onder druk moeten de arbeiders lezingen bijwonen .
  De druk op hen gezet en gezegd met vakbond in het bedrijf is er een verhuizing naar andere oorden niet uitgesloten .
  Ongelooflijk
 2. forum rang 9 objectief 10 april 2021 11:02
  quote:

  suske wiet schreef op 10 april 2021 10:58:  Onder druk moeten de arbeiders lezingen bijwonen .
  De druk op hen gezet en gezegd met vakbond in het bedrijf is er een verhuizing naar andere oorden niet uitgesloten .
  Ongelooflijk


  Niet ongelooflijk; het was hier vroeger zo en in vele landen nog steeds zo.
 3. LLinssen 10 april 2021 11:17
  Of dit positief of negatief nieuws is hangt af van de verwachting. Als dit onderzoek is gestart rond kerstmis en nu al tot een boete bedrag heeft geleverd kan dat positief nieuws zijn, dit is namelijk snel en op die manier blijft dit niet als een donkere wolk boven het bedrijf hangen. Dit kan zaken definitief afsluiten, maar laat ook wel zien welke richting de mededingingsautoriteiten op gaan, en dat is best serieus want deze boete heeft een record hoogte en is wel iets waar beleggers in Chinese aandelen rekening mee moeten houden.

  Ik zie het als positief, het is fors maar het had zeker meer kunnen zijn.
  (Long)
 4. Martin K. 10 april 2021 11:20
  De mega grote internet bedrijven (webshops) zijn niet te vergelijken met de oude postorder bedrijven.
  De macht die deze mega bedrijven uitoefenen is enorm, waarbij producenten sterk afhankelijk zijn geworden om online zaken te doen. Corona heeft dat proces nog eens versnelt.

  De concurentie is gering, slechts een handje vol bedrijven domineert de hele wereld.
  Het Chinese Alibaba wordt door de Chinese overheid tot de orde geroepen, dan zal er best iets fout zijn gegaan. De boete is niet gering en de consument is de dupe, want de kosten (prijzen) zullen doorberekend worden.

  Wellicht moet er internationale wetgeving komen om deze mega bedrijven aan te pakken. We zien een wildgroei aan belastingconstructies.
  Voor er echt iets aan gedaan kan worden zal de strijdbijl (handelsoorlog) eerst begraven moeten worden.
 5. forum rang 4 jan de vakman 10 april 2021 12:15
  Ja, het is gevaarlijk en oneerlijk als de overheid zich met het bedrijfsleven gaat bemoeien, dit zou alleen moeten gebeuren bij gevaarlijk machtsmisbruik, is dat hier aan de orde?
  In china zien we hoe de communistische leiders medogeloos hun wil tot wet maken, als ik dat zie, prijs ik me toch nog gelukkig met ons hopeloze democratische getob!
  mijn porto beukte de aex deze week meedogeloos neer, die kwam niet verder dan +0,7%, mijn topspelers zetten maar liefst ruim +4% op het bord, ik zal me zelf maar een schouderklopje geven, want veel mensen geven je liever een schop onder je kond!
  De reden voor dat schouderklopje is, dat alle 3 de nederlandse beurzen, als nr 1 de topfondsen van mijn porto noteerden, deze week; de aex 1 besi +6,23%, de amx aperam +6,53% en de ascx ordina +12,67%, nou dat is toch zo gek nog niet!
  Kpn liet het afweten, al lijkt me dit heel onterecht, hun upgrate naar veel meer glasvezel en daarmee 5g, samen met abp, lokt juist investeerders aan, omdat dat de toekomst heeft!
  Voor de weergaloze mooie weergave van railaway in de zwitserse alpen verdienen ze op de 2 koperdraadjes al minstens een + naar 3,50€, dan was de ziggo kwaliteit via een beschermde coax kabel gewoon prut!!
  De grote mislukkeling was bij mij opnieuw; shelletje, terwijl bp de winst van kw1 gebruikt om hun hoge schulden af te lossen, komt shelletje opnieuw met een domper, vroeger viel het dan vaak mee, maar de laatste tijd valt het vaak tegen, onbegrijpelijk nu benzine bijna vloeibaar goud wordt, zo duur wordt hij!
  De grote kranten hebben het allemaal over het overlijden van prins Philip, tragisch is dat zijn vrouw nog altijd aktief de troon bezet, gaat ze daarmee door tot in de rolstoel, wij zijn toch allemaal heel blij dat Beatrix de wijsheid bezat om op tijd plaats te maken voor ons zeer geliefde koningsduo!!
  Vandaag opnieuw de tuin laten rusten om de doodeenvoudige reden, dat we fors onder de groei temperatuur van 8 graden zitten, we maken van de nood maar een deugd door nog wat oudmetaal Dalmklaar te maken, Aaike de grote topman bij Dalm adviseert om koper op te sparen, omdat de prijs door het plafond zal gaan, hij heeft makkelijk praten, hij heeft geld en zilver als water, maar wij moeten ook met koper ons huishouden draaiende houden!
  Morgen mogen we weer heerlijk fysiek naar de kerk, niets zo heerlijk dan echt onder het WOORD en met elkaar die heerlijke bede en dank liederen uitzingen, de bovenstemmers, heerlijk een quint hoger dan de goegemeente, dat mengt zo mooi!!
  Maandag hoop ik dat kpn glasheldere klinkende munt op het bord gaat zetten en dat die logge lompe oliereus ook eens zijn benzine knaken gaat verzilveren, ordina heeft de divdata zo vakkundig ingepland dat turbo weer zeer zeker tot de mogelijkheden behoort,SJALOOM!!!
 6. Bache 10 april 2021 13:30
  Ik neig naar positief. Reuters:

  “This penalty will be viewed as a closure to the anti-monopoly case for now by the market. It’s indeed the highest profile anti-monopoly case in China,” said Hong Hao, head of research BOCOM International in Hong Kong.

  “The market has been anticipating some sort of penalty for some time.”

  Alibaba said in a statement that it accepts the penalty and “will ensure its compliance with determination”.
17 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links