Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL krijgt nieuwe vergunning voor overname Sandd

PostNL krijgt nieuwe vergunning voor overname Sandd
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL krijgt met terugwerkende kracht opnieuw een vergunning voor de overname van Sandd. Dit meldde staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat vrijdag in een nieuw besluit.

In juni vorig jaar werd de eerdere goedkeuring voor de fusie tussen de twee postbedrijven nog door de rechtbank in Rotterdam vernietigd. 

In een uitgebreidere motivatie schrijft Keijzer nu dat er aan de toestemming aangescherpte voorwaarden zijn verbonden.

"De eerder bekend gemaakte voorwaarden voor de overname zijn verder aangescherpt. Aan PostNL wordt een rendementsplafond van 9 procent opgelegd op de Nederlandse postdienstverlening, inclusief de zakelijke activiteiten. Zo worden overwinsten voorkomen en blijven de tarieven, waaronder de postzegelprijs, de daadwerkelijke kosten volgenz", aldus de staatssecretaris.

Ook moet PostNL toegang bieden tot haar landelijke netwerk voor andere regionale postvervoerbedrijven, "waaronder bestaande bedrijven die actief zijn op het gebied van sociaal werk."

Dit moet voorkomen dat PostNL selectief toegangstarieven kan verhogen van bepaalde (populaire) toegangsproducten. 

"PostNL zal zich daarnaast moeten inspannen om binnen het bedrijf de bezorging door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verdubbelen in de komende jaren", aldus Keijzer.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 stoffer 10 april 2021 08:19
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 10 april 2021 00:15:


  Dit was toch enigszins slechts een formaliteit? En idd een sociale werkplaats, ik ben wel benieuwd wat dat toegang geven aan regionale postbedrijven eigenlijk behelst. Mogen die gebruik maken van hun postbussen of sorteermachines? Is er eigenlijk al een casus van?
  er is toch niks mis met een sociale werkplaats ? T gaat er toch om dat de koers van onze aandeeltjes stijgt ?
 2. Herna Nooitgewild 11 april 2021 20:41
  quote:

  niceguy19502020 schreef op 10 april 2021 18:28:


  Travis Bickle, een non event? Dat is toch echt niet helemaal waar hoor. Er liepen namelijk nog meerdere procedures tegen PostNL van "gedupeerde" bezorgers en die hebben nu geen kans van slagen meer.


  Toch wel redelijk non-event hoor, voor de mensen die het al langer volgen in ieder geval
  www.iex.nl/Forum/Topic/1379321/PostNL...
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare