Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: aandelenuitgifte AMG positief

Beursblik: aandelenuitgifte AMG positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De uitgifte van nieuwe aandelen door AMG is positief en verstevigt de balans in een tijd waarin flink wordt geïnvesteerd. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING vrijdag in een rapport.

AMG plaatste 3.136.742 aandelen tegen een prijs van 32,50 euro per aandeel, hetgeen bijna 102 miljoen euro opleverde. ING merkte op dat dit een korting betekende van 7 procent op de slotkoers van donderdag, maar een premie ten opzichte van het vijftigdaags voortschrijdend gemiddelde.

AMG zal de netto-opbrengst gebruiken om projecten binnen het nieuwe segment AMG Clean Energy Materials te financieren en te bespoedigen.

ING noemde de uitgifte positief en verlaagt de schuldratio dit jaar van 3,7 naar 2,8. Dit is volgens Demeester gunstig in een periode waarin AMG flink investeert in een uitbreiding van de activiteiten.

ING handhaafde dan ook het koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel AMG daalde vrijdagochtend met 5,1 procent tot 33,10 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Bowski 9 april 2021 10:37
  quote:

  psps schreef op 9 april 2021 10:04:

  KOOPADVIES AMG VAN 25 EURO BIJ EEN KOERS VAN 33.
  Dat noemen zich analisten!!

  Beleggen is ook een kwestie van timing. Op je handen blijven zitten. Je weet de "nu toeslaan prijs".
  Wachten, wachten, wachten... Let eens op hoe de roofdieren in de natuur het doen: die hebben geduld.
 2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 april 2021 12:53
  Kopie van het forum ;-)
  Nuchtere Kijk Op
  9 april 2021 12:03
  auteur info
  quote:
  Erny schreef op 9 april 2021 10:58:

  Als deze emissie echt zo'n prachtige strategische zet zou zijn, dan zou de koers echt niet 5 % inzakken, maar juist zijn gestegen. De markt denkt hier dus duidelijk anders over dan alle postitivo's. Ik zie het eerder als een teken van chronische geldhonger van een bedrijf dat ondanks goede kansen geen winst kan maken en een beetje aan het stunten is met een praatjesmaker aan het roer. Doet me een beetje denken aan Fugro; vult het ene gat met het andere en kan zo net het hoofd boven water houden.
  ----------------------
  Mijn reactie op Erny >

  Ik proef bijna wrok tegen AMG? Veel bedrijven kiezen ook voor vervolg emissies waar bestaande aandeelhouders pro rato een voordeel krijgen. Dat is hier niet gebeurd. Het ging i.d.d. sneller dan snel en overtekend. Hier kon vandaag een ieder die er vroeg bij was ALSNOG een voordeel behalen. 32,40-32.50 Het lijkt erop dat je die kans gemist hebt? En ja dan heb je ook natuurlijk nog hele korte termijn handelaren die dat wel gedaan hebben en zo wat extra centjes verdienen. Kijk dus naar de koers over enkele weken en je weet of je theorie echt bevestigd is/wordt. Mijn gevoel zegt dat je er helemaal naast zit. Maar vrijheid van meningsuiting mag, alleen ik zie nog weinig duimpjes Erny ;-)
 3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 april 2021 12:57
  En nog een kopie van het AMG forum ;-)

  Nuchtere Kijk Op
  9 april 2021 11:39
  auteur info
  quote:
  peter_36 schreef op 9 april 2021 10:19:

  [...]

  Ik denk eerder aan een typfout en dat ze 35 bedoelen want een koopadvies met een lagere koers kan niet. Miss iemand een belletje doen :)
  --------
  Mijn reactie op peter_36 >

  Een belletje doen? Als er 1 bank is die telefonisch slecht bereikbaar is met giga wachttijden is het de ING Bank wel. Een personal banker weet hier echt niets van, en de afdeling die je moet hebben zit achter dat bekende 020 nr. Geen doorkomen aan doorgaans. Nee de ING Bank is een lachertje aan het worden. Maar veel grootbanken eigenlijk. Vele fintech bedrijven zullen de banken naar de toekomst toe alleen maar nog meer marginaliseren. Absoluut geen groei markt die banken, lopen zwaar achter en ook hier weer met die koers van 25,- Dus vrijwel zeker geen type fout maar totale blunder en niet voor het eerst bij juist deze bank.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links