Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege een vertraagde reactie op een groter dan verwachte stijging van de Amerikaanse benzinevoorraden, wat duidt op een zwakke vraag naar energie.

Het Amerikaanse energieagentschap EIA rapporteerde woensdag een stijging van de Amerikaanse benzinevoorraden van 4 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden met 1,5 miljoen vaten stegen. IHS Markit had een stijging voorspeld van de benzinevoorraden van 200.000 vaten, terwijl voor destillaten een stijging met 500.000 vaten werd voorzien.

"Toen bekend werd dat de Amerikaanse benzinevoorraden vorige week met 4 miljoen vaten waren gestegen, veroorzaakte dat enige commotie op de handelsvloer aangezien juist een boost in de vraag naar benzine werd verwacht als gevolg van de mobiliteit in de paasvakantie", zei marktanalist Bjørnar Tonhaugen van Rystad Energy.

"Een enorme toename van de voorraden benzine is niet wat de markt verwachtte en de bezorgdheid over de snelheid van het herstel van de vraag naar olie stak daardoor ook weer de kop op, waardoor handelaren zich afvroegen hoe stabiel het verbruik van benzine eigenlijk is", voegde hij toe.

Een meifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 0,3 procent, ofwel 0,17 dollar, lager op 59,60 dollar op de New York Mercantile Exchange.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare